Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn er voedings- of gezondheidsvoordelen in kippenvet?

Fastfoodrestaurants tellen calorieën

 1. Vet wordt vaak negatief bekeken door lijners vanwege de invloed op gewichtstoename en hart- en vaatziekten. Vet bevat 9 calorieën per 1 g, terwijl de andere twee macronutriënten - eiwitten en koolhydraten - slechts 4 bevatten. Spetters op vet voedsel zullen dus eerder leiden tot gewichtstoename dan het consumeren van overtollige koolhydraten of eiwitten. Uw lichaam heeft eigenlijk voedingsvet nodig om goed te functioneren en bepaalde vetten kunnen uw risico op cardiovasculaire problemen verminderen. Kip is rijk aan gezonde vetten en bevat over het algemeen minder ongezonde vetten dan rood vlees.

Totaal vet

 1. Een kipfilet van 87 g bevat ongeveer 8 g totaal vet. Vet is een van de drie macronutriënten en je lichaam heeft elke dag een voldoende hoeveelheid van deze voedingsstof nodig voor energie, om vitale organen te beschermen en te isoleren, vitamines op te slaan en te transporteren en te helpen bij de hormoonproductie. Volgens het Institute of Medicine zou ongeveer 20 tot 35 procent van je totale calorieën uit vet moeten komen, dus kippenborst kan ongeveer 13 procent van je totale dagelijkse voedingsbehoefte aan vet leveren als je een dieet van 2000 calorieën verbruikt.

Enkelvoudig onverzadigd vet

 1. Een portie kipfilet van 87 g bevat 3,3 g enkelvoudig onverzadigd vet. Volgens zowel de American Heart Association kan het consumeren van enkelvoudig onverzadigde vetten je cholesterolgehalte in het bloed verlagen en je risico op hart- en vaatziekten en beroertes verminderen. Voedingsmiddelen met enkelvoudig onverzadigde vetten bevatten over het algemeen veel antioxidanten vitamine E, die kunnen helpen bij het bestrijden van celbeschadigende chemicaliën in het lichaam.

Meervoudig onverzadigd vet

 1. Kipfilet bevat ongeveer 1,7 g meervoudig onverzadigd vet per portie van 87 g. Zoals enkelvoudig onverzadigd vet, kan meervoudig onverzadigd vet het cholesterolgehalte in het bloed verlagen en uw risico op hartaandoeningen verminderen. Inbegrepen in de categorie meervoudig onverzadigde vetten zijn de essentiële vetzuren, of EFA's, omega-3 en omega-6. In tegenstelling tot andere vetten kan je lichaam geen EFA's produceren en moet je ze via voedsel consumeren. EFA's helpen bij de hersenfunctie, weefselgroei en vanaf april 2011 blijven onderzoekers hun vermogen onderzoeken om cognitieve stoornissen, hart- en vaatziekten en artritis te voorkomen.

Ongezonde vetten

 1. Hoewel het grootste deel van het vet in kipfilet voordelig is voor uw algehele gezondheid, bevat het vlees kleine hoeveelheden schadelijke vetten en cholesterol. Kipfilet bevat ongeveer 2,3 g verzadigd vet, 0,091 g transvet en 56 mg cholesterol. Verzadigd vet en transvet kunnen uw cholesterolgehalte in het bloed verhogen en uw risico op hart- en vaatziekten verhogen, terwijl overmatige hoeveelheden cholesterol kunnen leiden tot ophoping van arteriële plaques. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw adviseert minder dan 10 procent van je totale calorieën te consumeren uit verzadigde en transvetten en je cholesterolinname te beperken tot 300 mg per dag.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407