Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn frambozenzaden gezond?

Soorten en hoeveelheid chocolade

 1. Het kan enigszins vervelend zijn als frambozenzaden in uw tanden blijven steken, maar dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat u ze niet moet eten. Frambozenzaden zijn een bron van voedingsvezels, essentiële vetzuren en antioxidanten, dus ze kunnen enkele gezondheidsvoordelen hebben, hoewel het onderzoek zich nog in de voorbereidende stadia bevindt.

Bron van vezels

 1. Frambozenzaden zijn een goede bron van vezels. Een portie frambozen van 1 kopje bevat 8 gram vezels, wat 32 procent van de dagelijkse waarde voor deze voedingsstof is. Een deel van deze vezel is afkomstig van de zaden. De meeste Amerikanen krijgen niet genoeg vezels om het aanbevolen inname niveau van 25 tot 35 gram per dag te halen. Vezels kunnen uw risico op constipatie, kanker, hoge bloedsuikerspiegel, hoog cholesterol en hartaandoeningen helpen beperken. Het helpt je ook om je langer vol te voelen, waardoor het gemakkelijker wordt om een ​​gezond gewicht te behouden.

Bron van antioxidanten

 1. Frambozenzaden bevatten antioxidanten die anthocyanen worden genoemd, die uw risico op bepaalde gezondheidsproblemen kunnen helpen verminderen. Antioxidanten helpen de schade te verminderen van stoffen die vrije radicalen worden genoemd en die oxidatieve stress veroorzaken die uw cellen kan beschadigen. Oxidatieve stress kan uw risico op diabetes, cataract, de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson, kanker en hartaandoeningen verhogen. Het is het beste om antioxidanten uit voedsel te halen in plaats van supplementen, beveelt het National Center for Complementary and Integrative Health aan.

Bron van essentiële vetzuren

 1. Een studie gepubliceerd in het Journal of Food Science in april 2004 wees uit dat de olie en de maaltijd uit zwarte frambozenzaden linolzuur en alfa-linoleenzuur bevatten, twee soorten essentiële vetzuren, die voordelig zijn voor het verbeteren van voeding. Linolzuur is een omega-6 vet en alfa-linoleenzuur is een omega-3 vet. Omega-3-vetten kunnen de gezondheid van het hart helpen verbeteren.

Potentiële antikankereffecten

 1. Vanwege de anthocyanen die ze bevatten, kunnen frambozenzaden gunstig zijn voor het verminderen van het risico op kanker. Een reageerbuisstudie die in januari 2004 in de biochemie werd gepubliceerd, toonde aan dat een mix van bessenextracten, waaronder die van frambozenzaden, de groei van tumoren en de verspreiding van kankercellen hielp beperken. Een mix van twee soorten antioxidanten uit frambozen - anthocyanen en ellagitannines - was gunstig voor het beperken van de verspreiding van kanker in een andere, vond een vergelijkbare studie gepubliceerd in Phytochemistry in januari 2007. Verder onderzoek is nodig om te bepalen of stoffen in frambozenzaden hebben hetzelfde effect bij mensen, en of frambozenzaden op zichzelf dezelfde voordelen bieden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407