Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn fruitige desserts een gezondere keuze? Nutritionists Tell All

14. Verberg geen terugval

 1. Dessert: Om het op te eten of niet? Dat is de vraag. Of het nobeler is om desserts op basis van fruit te eten omdat ze gezonder zijn, lijkt twijfelachtig.

 2. En toch, als het gaat om wat we eten, beperken we onze voeding voortdurend met niet-geïnformeerde voedingsoordelen.

 3. Een kennis van mij publiceerde onlangs op sociale media dat zijn keuze om een ​​havermoutkoek met rozijnen te eten boven andere soorten koekjes, zoals chocoladeschilfers, gezond was. Ik kan alleen maar aannemen dat zijn redenering dit was: omdat haver en rozijnen vezels en essentiële vitamines bevatten, was het eten van dat koekje de voedzamere manier om te gaan. Zijn functie was waarschijnlijk bedoeld om van de tong te zijn, maar ik kan het niet helpen dat ik erover nadenk wat het inhoudt. [! 114 => 1140 = 1!

 4. U kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een plak appeltaart en een plak chocoladeroomtaart. Weegt de voedingswaarde van het fruit in een plakje appeltaart op tegen de mogelijke nadelen van het samen eten van de met vet en suiker beladen korst? Behoudt fruit zijn voedingswaarde als het eenmaal is gekookt? Zijn we zo goedgelovig dat elk dessert, ongeacht de ingrediënten, als gezond kan worden beschouwd? Of houden we onszelf maar voor de gek?

 5. Ik vroeg experts met verschillende achtergronden om te overwegen of desserts op basis van fruit echt een gezondere keuze zijn. Dit is wat ze te zeggen hadden.

Met zoveel rage-diëten die er zijn, zijn we in de war geraakt over de ware betekenis van voeding

 1. We lijken een land van dieters te zijn op een eindeloze zoektocht om een ​​optimale gezondheid te bereiken door onze taart te hebben en - letterlijk, hopen we - ook te eten.

 2. De blogosfeer is bezaaid met advies over hoe je kunt eten wat je wilt en nog steeds gewicht verliest, recepten voor paleokoekjes en verhandelingen over de voordelen van het eten van donkere chocolade.

 3. In een recent onderzoek van de International Food Information Council (IFIC) Foundation zei meer dan een derde van de respondenten dat ze een specifiek dieet volgden, waarvan vele een combinatie van eten bevatten. meer eiwitten, minder koolhydraten, geen suiker en af ​​en toe vasten. Centers for Disease Control and Prevention-onderzoek tonen echter aan dat de gemiddelde Amerikaan bijna drie keer meer verbruikt dan de aanbevolen hoeveelheid suiker per dag.

 4. Het Amerikaanse dieet lijkt overal te zijn. Wat geeft?

 5. Nou, er is echt geen consensus over het beste dieet om te volgen of wat het betekent om gezond te eten. "Dat is het probleem daar," zegt Dr. Kima Cargill, hoogleraar klinische psychologie aan de Universiteit van Washington-Tacoma en auteur van The Psychology of Overeating: Food and the Culture of Consumerism.

 6. Wetenschappers en overheidsexperts kunnen het niet eens worden over wat als een gezond dieet kwalificeert, zegt ze, en mensen vertrouwen minder op onderzoeksresultaten vanwege de frequente omkeringen over wat als goed voor u wordt beschouwd. Dit kan de toenemende populariteit van anekdotisch bewijs in de vorm van blogs en social media-beïnvloeders voor advies over gezond eten verklaren.

 7. "Gezond dessert is bijna een oxymoron," lacht Cargill. "Laten we maar zeggen dat het niet gezond is ... wat dessert tot een dessert maakt, is suiker, en als je kijkt naar het onderzoek naar suiker, [!dat

 8. Marisa Moore, een geregistreerde diëtiste voedingsdeskundige gevestigd in Atlanta, hanteert een iets andere benadering voor het definiëren van een gezond dieet. "Ik denk dat je altijd een keuze hebt over hoe je je lichaam voedt," legt ze uit, "wat belangrijk is omdat het gaat over hoe je je voelt. Maar ik realiseer me dat wortelen geen vervanging zijn voor chocolade. Het doel is om te zoeken naar voedsel dat eigenlijk je een goed gevoel geven, mentaal en fysiek. "

 9. Qua dessert dringt ze aan op matiging boven strikte eliminatie. "Als ik met iemand werk, kijk ik echt naar hun hele levensstijl", zegt ze. "Als we het over desserts hebben, laten we niet vergeten dat ze een deel van het leven zijn. Ik wil nooit dat iemand het gevoel heeft dat ze nooit desserts kunnen krijgen. Ga ervoor, maar probeer een kleinere plak taart te hebben.

 10. Ze concentreert zich meer op het helpen van haar klanten om hun totale suikerinname te verminderen door hun dagelijkse toegevoegde suiker te beperken tot zes theelepels voor vrouwen en negen theelepels voor mannen, op basis van de aanbevelingen van de American Heart Association.

Het cookie-paradigma

 1. Volgens de voedselsamenstellingsdatabases van USDA is de hoeveelheid suiker, vet, vezels en calorieën vrijwel hetzelfde in een koekje met havermoutrozijn in vergelijking met een chocoladekoekje van dezelfde grootte en hetzelfde gewicht.

 2. Paul Adams, senior wetenschapsredacteur voor Cook's Illustrated, vertelde me via e-mail dat er echt maar één wetenschappelijke manier is om te bepalen of desserts op basis van fruit gezonder zijn voor jou:

 3. "Door een longitudinaal onderzoek te doen waarbij de ene populatie mensen jarenlang desserts op basis van fruit eet, en een andere populatie mensen jarenlang desserts op basis van niet-fruit eet, en daarnaast hun voeding en levensstijlen zijn hetzelfde, en je kijkt naar de ultieme gezondheidsresultaten. "

 4. "Het is heel verleidelijk (en heel gebruikelijk) om ons als deterministisch te beschouwen, als een auto: zet een bepaalde brandstofmix in en verwacht een bepaald resultaat," voegt hij eraan toe. "Maar we hebben niet het soort begrip over hoe mensen werken waardoor we kunnen stellen dat een bepaald voedingsmiddel of een bepaalde voedingsstof een bepaald gezondheidseffect heeft."

 5. Hoe dan ook, wij hebben de neiging om zo over ons dieet na te denken.

Psychologie speelt grote hersenspellen met onze voedselkeuzes

 1. Melissa Bublitz, die een Ph.D. in marketing en is universitair docent marketing aan de Universiteit van Wisconsin Oshkosh, zegt dat als het gaat om te beslissen of een bepaald voedingsmiddel gezond is, we meestal een van de twee manieren kiezen.

 2. De eerste is om een ​​automatische en onbewuste beslissing te nemen op basis van heuristische aanwijzingen. Als consumenten doen we dit altijd wanneer we voedsel dat als natuurlijk of biologisch is geëtiketteerd gelijkstelt aan goed voor ons. Dit wordt vaak het halo-effect genoemd en marketing speelt een grote rol om ons dit te laten geloven.

 3. De tweede manier waarop we beslissen wat we gaan eten en waarom, is door met onszelf om te gaan door gemotiveerde redeneringen en morele licenties. In eenvoudige bewoordingen, ja, soms houden we onszelf voor de gek.

 4. "Als we het hebben over iets dat gezonder is dan het alternatief," legt Bublitz uit, "om de schuld te verminderen, voelen we ons dat we een dessert op basis van fruit eten - zelfs als we in onze hersenen rationaliseren, 'het is een koekje, ik zou het niet moeten eten' - voelt als een iets betere keuze. "

 5. Sociale motivaties zijn nog een ander aspect van voedselbeslissing.

 6. "Sommigen van ons zijn gevoeliger om te proberen in te passen dan anderen," zegt Bublitz. "Soms omvat dit het veranderen van wat we willen of normaal eten. ... Als je echt een dessert wilt bestellen en niemand anders het bestelt, voel je je misschien zelfbewust om het te doen."

 7. Een ander aspect hiervan is om uw keuzes openbaar te maken, zoals het eerdere voorbeeld van de havermoutkoekjespost op sociale media. Bublitz denkt dat het voor sommige lijners een belangrijk hulpmiddel kan zijn. "Als je zoiets openbaar maakt terwijl je aan het diëten bent, ben je verslaafd aan je doel. Het kan zelfs interne druk creëren om jezelf niet teleur te stellen."

We maken een aantal vrij rare veronderstellingen over voeding in naam van zelfbedrog

 1. De genereuze verklaring voor de reden waarom we ons met dit soort gedrag bezighouden, is dat we echt niet genoeg weten over gezondheid en voeding, zodat we uiteindelijk vertrouwen op aannames. Cargill wijst erop dat de gemiddelde consument geen hoog niveau van voedingskennis heeft. Maar, voegt ze eraan toe, we zijn ook erg goed in zelfbedrog.

 2. "Rationalisatie is een manier om onze keuzes te verdedigen", zegt ze. Een andere is de praktijk van het ongedaan maken, die in wezen deelneemt aan een bepaald gedrag (het kiezen van de havermoutkoek) om een ​​ander waargenomen slecht gedrag (dessert eten) uit te schakelen.

 3. Consumenten kunnen ook een analyse-verlamming ervaren. "De overvloed aan wetenschappelijk onderzoek kan zo overweldigend zijn dat je er niets van begrijpt en het in een paar regels zet, zodat je uiteindelijk eet wat er ook is", legt Cargill uit.

 4. "Dat is wat cognitieve psychologen beslissingsmoeheid noemen. Je probeert al dit bewijs en variabelen te wegen en de beste keuze te maximaliseren, maar je hebt een computer nodig om alles te berekenen, dus je geef het gewoon op en krijg wat er goed uitziet. Ik denk niet dat mensen zich geweldig voelen in het vertrouwen in voedselkeuzes. Op een gegeven moment realiseren we ons dat wat we eigenlijk doen het beste is. "

 5. Of een dessert, vooral een dessert op basis van fruit, als gezond kan worden beschouwd, de experts lijken het allemaal eens te zijn.

 6. "Dessert is iets dat we eten voor ons plezier, en plezier is cruciaal voor een goede gezondheid", concludeert Adams. "Stress en ongeluk zijn factoren die bijdragen aan een slechte gezondheid. Over het algemeen denk ik dat de 'X moet beter zijn voor mij' manier van denken op zichzelf niet erg gezond is. Als je probeert de voedingswaarden van elke cursus die je gebruikt te micromaneren eet, je hebt waarschijnlijk geen heerlijke tijd. "

 7. "Alles met mate, natuurlijk," voegt hij eraan toe, "maar naar mijn mening is de gezondste keuze om het meest plezierige dessert te eten. De stress van het kwellen om 'gezond eten' en tot rust komen want iets dat je niet echt bevredigt is schadelijker dan een taart. "Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407