Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn garnalen goed voor een dieet met gewichtsverlies?

Over de auteur

 1. Hoewel garnalen en garnalen er misschien hetzelfde uitzien en smaken, behoren garnalen eigenlijk tot een andere soort, hoewel beide schaaldieren zijn. Garnalen komen alleen uit zoet water en zijn groter en vleziger dan garnalen, met een iets zoetere smaak. Garnalen kunnen worden gekookt en gegeten als garnalen, en ze hebben ongeveer dezelfde voedingswaarde. Een portie garnalen van 2 ons is gelijk aan 57 gram rauwe garnalen, en net als garnalen zijn ze een goede bron van eiwitten en omega-3-vetzuren, die beide kunnen helpen bij een dieet voor gewichtsverlies.

Over de auteur

 1. Garnalen bevatten weinig calorieën en veel eiwitten, waardoor ze een goede aanvulling zijn op elk afslankplan.

Vetarm

 1. Garnalen zijn van nature vetarm, met slechts 0,5 gram vet per portie van 2 ons. Ze zijn ook een goede bron van onverzadigde vetten, die, in plaats van verzadigde vetten, je algehele gezondheid kunnen verbeteren, waardoor garnalen niet alleen een gezonde vetarme keuze zijn, maar ook een gezonde keuze voor vet. Een uitgave van het Journal of the American Medical Association uit 2006 bevatte een studie waarin werd vastgesteld dat een vetarm dieet leidde tot een lager lichaamsgewicht in de loop van 7 1/2 jaar. En mensen met een vetarm dieet zouden minder snel aankomen in de loop van de tijd.

Eiwitbron vullen

 1. Garnalen bevatten bijna 12 gram eiwit per 2-ounce portie en worden beschouwd als onderdeel van de eiwitgroep voedingsmiddelen. Naast het feit dat het u helpt de twee porties zeevruchten per week van het Amerikaanse ministerie van Landbouw te voldoen, dragen ze ook bij aan de voorgestelde dagelijkse inname van 5 tot 6 ons eiwitrijk voedsel. Een eiwitrijk dieet helpt bij gewichtsverlies en gewichtsbeheersing. Volgens een studie gepubliceerd in 2012 in het British Journal of Nutrition, helpt proteïne bij gewichtsverlies omdat het de hoeveelheid energie verhoogt die je lichaam gebruikt - meer calorieën verbranden - en zorgt ervoor dat je je langer vol voelt, wat leidt tot minder verbruikte calorieën.

Omega-3 vetzuren

 1. Garnalen zijn niet alleen rijk aan onverzadigde vetten, maar ook een goede bron van omega-3-vetzuren. Omega-3-vetzuren zijn essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren die uw lichaam alleen via voeding binnen kan krijgen. Deze vetzuren kunnen ontstekingen helpen verminderen en helpen lichaamsvet te verminderen bij regelmatig gebruik. Een beoordeling uit 2009 van een steekproef van onderzoeken in een kwestie van Obesitasbeoordelingen concludeerde dat omega-3-vetzuurconsumptie de hoeveelheid lichaamsvet verminderde en ook vetceldood zou kunnen bevorderen. Er zijn echter weinig studies bij mensen uitgevoerd en er is meer langetermijnonderzoek nodig voordat omega-3-vetzuren kunnen worden aanbevolen als hulpmiddel bij obesitas.

Garnalen koken

 1. Omdat garnalen van nature vetarm zijn, moet u ze gezond houden door te kiezen voor vetarme kookmethoden, zoals stomen, braden, pocheren of grillen. Omdat garnalen snel koken, passen ze goed bij kookmethoden op hoog vuur, zoals braden en grillen, die smaak toevoegen met minimaal vet. De zachte textuur van garnalen blijft behouden bij het stomen of braden en u kunt garnalen vooraf marineren om de smaak te vergroten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407