Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn gefrituurd voedsel schadelijk voor de gezondheid?

Nutritional Implications

 1. Gefrituurd voedsel is misschien lekker, maar het is absoluut niet gezond. Voedingsmiddelen zoals frites, uienringen, gefrituurde wontons en gefrituurde snoepreepjes bieden weinig voedingswaarde, terwijl u een groter risico loopt voor bepaalde gezondheidsaandoeningen. U hoeft ze echter niet per se helemaal op te geven voor een gezond voedingspatroon.

Voedingsproblemen

 1. Gefrituurd voedsel bevat meestal veel vet, met name de soorten vetten die slecht zijn voor uw gezondheid. Veel restaurants frituren voedsel in oliën die transvetten bevatten, en omdat veel gefrituurd voedsel met beslag is bedekt, absorberen ze meer vet dan zonder de beslaglaag. Vanwege het hoge vetgehalte bevatten ze ook veel calorieën, waardoor het waarschijnlijker is dat je meer calorieën eet dan je nodig hebt en mogelijk in gewicht toeneemt.

Gezondheidsrisico's

 1. Het verzadigde vet en transvet in gefrituurd voedsel verhoogt uw risico op hoog cholesterol en hartziekten. Als u een vetrijk dieet eet, loopt u ook een hoger risico op bepaalde vormen van kanker en obesitas. Gefrituurd voedsel kan ook acrylamide bevatten, een mogelijk carcinogeen, met voedsel dat op hogere temperaturen wordt gebakken of langer bevat dan voedsel dat korter op lagere temperaturen wordt gebakken.

Gezonder gefrituurd voedsel

 1. Als u gefrituurd voedsel niet kunt opgeven, kunt u het gezonder maken. Gebruik onverzadigde oliën om uw voedsel te bakken, zoals koolzaadolie, maïs, pinda, saffloerolie, sojaolie of zonnebloemolie. Verhit de olie tot de juiste temperatuur, omdat olie die niet heet genoeg is leidt tot verhoogde vetopname door het voedsel. Zorg ervoor dat de olie terugkeert naar de juiste temperatuur tussen elke batch voedsel dat u erin bakt.

Overwegingen

 1. Zolang uw algehele dieet weinig vet, verzadigd vet en transvet bevat, kunt u af en toe gefrituurd voedsel eten. Eet slechts een kleine hoeveelheid gefrituurd voedsel en combineer dit met gezond voedsel, zoals groenten en fruit, dat weinig calorieën bevat. In een gezond dieet zijn alle voedingsmiddelen met mate OK.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407