Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn gegrilde kaassandwiches gezond?

Waarschuwing met moerverbruik

 1. Weinig kinderen kunnen de aanblik van een knapperig, warm en kleverig gegrild broodje kaas weerstaan. Volwassenen genieten ook van een gegrild broodje dat borrelt met cheddar. Met obesitas bij volwassenen, en verontrustend zelfs bij Amerikaanse kinderen, is het in stijgende lijn gerechtvaardigd om te vragen of gegrilde kaasbroodjes gezond zijn.

Geschiedenis

 1. De sandwich met gegrilde kaas is vermoedelijk ontstaan ​​in de jaren 1920 met de creatie van in massa geproduceerd gesneden brood. Aanvankelijk een open sandwich, het had alleen de onderste snee brood zoals gebruikelijk is bij Europese sandwiches. Heerlijk gegrild, het broodje gegrilde kaas is nog steeds een favoriet onder Amerikanen van alle leeftijden. Recepten variëren van keuken tot keuken, maar worden bijna altijd gemaakt met een oranje gekleurde kaas, namelijk Amerikaanse kaas of gerijpte cheddar.

Vergelijkingen

 1. Vergeleken met voedsel van vergelijkbare grootte, gegrilde kaas gemaakt met brood van hoge kwaliteit en een van de meest populaire merken van oranje gekleurde kaas is nog steeds hoger in zowel calorieën als vet. Een Wendy's Junior-burger heeft bijvoorbeeld 230 calorieën, terwijl vier plakjes Amerikaanse Kraftkaas 84 calorieën bevatten en twee plakjes La Brea Volkorengraan 320 calorieën hebben voor een totaal van 420 calorieën. De burger heeft minder vet, met 3 g verzadigd vet met in totaal 8 g vet. Ter vergelijking: de vier plakjes in totaal 12 g verzadigd vet en in totaal 32 g vet en twee plakjes volkoren bevatten 30 calorieën uit vet met een totaal van 62 vetcalorieën. Op dezelfde manier heeft een plak Pizza Hut-kaaspizza 240 calorieën, 4,5 g verzadigd vet en in totaal 11 g vet en 12 g voor een plak pepperoni.

Kaas

 1. Het hart van de tosti, zowel letterlijk als figuurlijk, is de kaas. Kaaskeuze past direct de gezondheid van deze sandwich aan. De twee meest voorkomende kazen voor deze zeer geliefde sandwich zijn Cheddar en Amerikaans. Hoewel Amerikaanse kaas vaak als saai wordt beschouwd, is het merkbaar lager in vet. Amerikaanse kaas van het merk Kraft heeft 8 g vet per plak, waarvan 3 g verzadigd is. Totale calorieën per 21 g Kraft-plak zijn 70, waarvan 45 uit vet, met 20 mg cholesterol en 270 mg natrium. Kraftkaas heeft geen voedingsvezels, 1 g suiker, 4 g eiwit en geen vitamine C of ijzer. In subtiel contrast wordt Kraft milde cheddar beschreven in 28 g calorieën per plak en heeft 10 g vet, waarvan 6 g verzadigd is, met 30 mg cholesterol en 180 mg natrium. Kraft Cheddar heeft ook geen voedingsvezels, vitamine C of ijzer. Hoewel vrij van suiker, heeft Kraft's milde cheddar 6 g eiwit. Beide kazen bevatten echter veel calcium. Zoals het NIH National Heart Lung and Blood Institute ons eraan herinnert, "vet is belangrijk, maar calorieën tellen." Qua voedingswaarde worden de gezondste broodjes bereikt door de meest persoonlijk smeltende kaas te gebruiken, omdat verzadiging het overeten vermindert.

Bread

 1. Op zijn minst wordt gezonde gegrilde kaas gemaakt met sterk verwerkt brood zonder de primaire componenten van de korrelkorrel. Dit "witte brood" en andere soortgelijke "verrijkte tarwe" broden missen een dichte voedingswaarde die kritisch is in de drie primaire maaltijden van de dag. Wit brood en vals tarwebrood vullen dus maar laten vitamines en mineralen voor een gezonde celfunctie onvervuld. Een halve sandwich als tussendoortje kan een bevredigend compromis zijn voor liefhebbers van witbrood. Als alternatief worden de gezondste gegrilde kaasbroodjes gemaakt van honderd procent volkoren brood. Het hogere vezelgehalte van volkorenbrood biedt meer voedingsstoffen, een groter gevoel van volheid en reinigt de darmen. Eén snee La Brea volkoren heeft bijvoorbeeld 3 g voedingsvezels of 11 procent van de dagelijkse waarde op basis van een dieet van 2000 calorieën. In vergelijking Wonder Classic's Classic White heeft nul voedingsvezels, terwijl het Smart White 3 g heeft. Bijgevolg beveelt de American Diabetes Association volkoren brood aan omdat deze alle drie delen de korrel bevatten, wat resulteert in meer vitamines, mineralen en essentiële vetzuren.

De grill

 1. Het bereiden van de grill beïnvloedt ook het vetgehalte van gegrilde kaas. Het klassieke Amerikaanse gegrilde broodje kaasrecept wordt gemaakt door het brood te beboteren om de smaak en het grilleffect te verbeteren. Grillen met een beetje olijf zorgt echter voor een beter "goed" cholesterolgehalte. Een theelepel extra vergine olijfolie roerde in een warme koekenpan om gelijkmatig te coaten en diende om een ​​kant van een broodje gegrilde kaas te roosteren. De geoliede pan licht zouten of gezonder, het plaatsen van een veer verse tijm of oregano voegt een subtiele smaak toe.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407