Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn gehaktballen goed voor u?

Beschouw de hele maaltijd

 1. Zowat elke keuken heeft zijn eigen versie van gehaktballetjes, maar de meesten van ons zien ze in Italiaanse stijl, gesmoord met tomatensaus op een bedje van spaghetti. Gehaktballetjes hebben zowel voedingsvoordelen als tekorten. Hoewel ze vaak veel vet en natrium bevatten, bieden gehaktballetjes ook mineralen, vitamines en eiwitten. Geniet met mate van gehaktballetjes.

Bezorgdheden met hoog vetgehalte

 1. Een portie met zes gehaktballen van een populair merk gehaktballen weegt 3,2 gram, 230 calorieën en 15 gram vet. Dat vetgehalte van 15 gram is te hoog voor gehaktballetjes om een ​​vast onderdeel van uw dieet te zijn. Volledig 58,7 procent van de calorieën in gehaktballetjes komt uit vet. Dat sluit gehaktballen uit van het lidmaatschap van de categorie voedingsmiddelen die in de USDA 'Dietary Guidelines for Americans, 2010' wordt aangeduid als 'nutriënt-dicht' - die met relatief weinig calorieën, hoge voedingswaarde en minimale hoeveelheden toegevoegde of natuurlijke vetten. "Dieetrichtlijnen voor Amerikanen, 2010" beveelt aan dat het merendeel van het voedsel dat u eet, de vorm van voedingsstoffen heeft.

Te veel natrium

 1. De meeste Amerikanen consumeren meer natrium dan goed voor hen is. De 680 mg natrium in die portie met zes gehaktballen omvat een aanzienlijk deel van de 1500 mg die de American Heart Association heeft verklaard als de bovenste natriumlimiet voor een goede gezondheid. Hoewel natrium essentieel is voor het normale functioneren van het menselijk lichaam, zijn grote hoeveelheden in verband gebracht met hypertensie, beroertes, nieraandoeningen en hartaanvallen. Als u gehaktballetjes eet, blijf dan uit de buurt van de zoutvaatje en vermijd die dag ander bewerkt voedsel.

Eiwit van hoge kwaliteit

 1. Gehaktballen zijn niet allemaal slecht. Gehaktballetjes bevatten meestal een hoog aandeel rundvlees en rundvlees is een rijke bron van hoogwaardige eiwitten met alle essentiële aminozuren. Volgens onderzoekers van de School of Biomedical and Molecular Sciences aan de Universiteit van Surrey reguleert eiwit de lichaamssamenstelling, verhoogt het de gezondheid van de botten, draagt ​​het bij tot een gezonde maag-darmfunctie en helpt het bij de celsignalering.

Gehaktbal micronutriënten

 1. Het rundvlees in gehaktballetjes is ook een rijke bron van micronutriënten, met name zink, ijzer en vitamine B12. Volgens Emily Ho van het Linus Pauling Institute doen zich bij 12% van alle Amerikanen en bij bijna 50% van de 65-plussers tekort aan zink voor. Zink is een krachtige antioxidant die betrokken is bij DNA-reparatie en replicatie. Vitamine B12 kan helpen beschermen tegen hart- en vaatziekten. Vitamine B12-tekorten komen ook relatief vaak voor, volgens het Linus Pauling Institute tussen 10 en 15 procent van de Amerikanen ouder dan 60 jaar. IJzer is nodig voor zuurstoftransport en opslag. Zuigelingen, kinderen, adolescenten, zwangere vrouwen en vegetariërs behoren tot de populaties die kwetsbaar zijn voor ijzertekorten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407