Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn gemberknoflook goed voor mensen met nierproblemen en dialyse?

Veiligheidsoverwegingen

 1. Gezonde nieren beheren de balans van elektrolyten in uw lichaam, zoals calcium, fosfor en kalium. Nieren filteren ook afvalproducten en extra water, dat vervolgens wordt uitgescheiden in de urine. Als u een nierziekte of nierfalen heeft, heeft u waarschijnlijk dialyse nodig, de behandeling die wordt gebruikt om de belangrijke functies van de nieren te vervangen. Er zijn twee soorten dialyse: hemodialyse en peritoneale dialyse. Dialysepatiënten krijgen een zeer gespecialiseerd dieet. Als u dialyse ondergaat, zult u waarschijnlijk veel medicijnen moeten nemen. Sommige dialysepatiënten hebben baat bij natuurlijke remedies, maar alleen als ze samenvallen met het aanbevolen dieet en als uw nefroloog het aanbeveelt.

Voordelen van Gember

 1. Gember is een aromatische wortel met een sterke smaak. Het wordt gebruikt in recepten om een ​​kruidige en zoete smaak toe te voegen en komt veel voor in de Aziatische keuken. Gember is te vinden in de hele wortelvorm, als gemberpoeder, en is verkrijgbaar in thee en ginger ale. Historisch gezien werd gember gebruikt als conserveermiddel en als middel tegen indigestie. Het wordt nog steeds gebruikt om misselijkheid te behandelen.

Voordelen van knoflook

 1. Knoflook, een neef van de ui, wordt gevonden in een kruidnagel en heeft een sterke nootachtige smaak en geur. Het is een veel gebruikte groente in verschillende recepten. Doorheen de geschiedenis en folklore was knoflook nuttig als conserveermiddel, een medicijn en zelfs om het kwaad af te weren. Tegenwoordig is knoflook gevonden als een goede bron van fytochemicaliën die kanker kunnen helpen voorkomen. Er moet aanvullend onderzoek worden verricht om deze voordelen te specificeren. Het meest bewezen voordeel van knoflook is de smaak en het gebruik bij het koken.

Tips voor de dialysepatiënt

 1. Van gember is niet gevonden dat het nierziekte behandelt of geneest, maar de voordelen ervan tegen indigestie en misselijkheid kunnen dialysepatiënten helpen die deze symptomen voelen. Omdat de meeste dialysepatiënten een strikte vochtbeperking krijgen, moeten natuurlijke gemberwortel en poeder worden gebruikt in plaats van in vloeibare vorm. Bovendien is niet gevonden dat knoflook nierziekte behandelt. Als dialysepatiënt moet u echter voorkomen dat u zout of natrium gebruikt. Knoflook kan worden gebruikt als smaakversterker bij het koken zonder zout. Vergeet niet om knoflookzout te gebruiken. Verse knoflook of knoflookpoeder is het beste. De fytochemische voordelen zijn ook een pluspunt.

Overwegingen

 1. Als u een nier- of dialysepatiënt bent, raadpleeg dan altijd uw nefroloog of nierdiëtist voordat u wijzigingen in het voedingspatroon aanbrengt. Uw diëtist kan u helpen een maaltijdplan te maken en u recepten te geven die gember of knoflook bevatten. Als dialysepatiënt krijgt u waarschijnlijk verschillende voorgeschreven medicijnen. Neem nooit een natuurlijk kruidensupplement zonder eerst uw arts of apotheker te raadplegen.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c