Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn gemberkoekjes goed voor u?

Controleer de natriuminhoud

 1. Gemberkoekjes vallen in de categorie 'lege calorieën', volgens de voedingsrichtlijnen van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Je moet met lege calorieën eten met mate. Columbia College beveelt aan dat u 260 calorieën in een dieet van 2000 calorieën toevoegt aan het voedsel dat u wilt, inclusief lege calorieën. Het eten van gemberkoekjes heeft een aantal grote nadelen vanwege hun vet- en suikergehalte, maar ze bevatten ook enkele essentiële voedingsstoffen.

Calorieën en vet

 1. Gemberkoekjes dienen als een matige bron van calorieën, omdat een portie gingersnaps van 2 ounce 236 calorieën bevat, terwijl een gelijkaardige portie peperkoekkoekjes 252 calorieën bevat. Welke variëteit u ook kiest, u besteedt het grootste deel van uw discretionaire calorieën voor de dag in slechts één portie. Beide soorten gemberkoekjes zijn matig vetrijk, met een portie gingersnaps met 5,5 gram vet en een portie peperkoekkoekjes met 7,3 gram vet. Vet is calorierijk, dus hoewel vet een krachtige energiebron is, is het ook gemakkelijk te veel te eten als je voedingsmiddelen eet die veel vet bevatten. Bovendien heeft het verzadigde vet in beide soorten gemberkoekjes een negatieve invloed op uw cholesterolgehalte in het bloed, waardoor u risico loopt op hart- en vaatziekten.

Suiker toegevoegd

 1. Gemberkoekjes bevatten ook aanzienlijke hoeveelheden suiker, mede dankzij de toegevoegde tafelsuiker en melasse die ze zoeten. Het eten van 2 gram gingersnaps verhoogt uw suikerinname met 11,3 gram, terwijl peperkoekkoekjes 10,9 gram suiker per portie bevatten. Deze suiker verhoogt de zuurgraad in je mond, waardoor het glazuur op je tanden oplost en bijdraagt ​​aan tandbederf. Omdat het veel calorieën bevat, draagt ​​suiker ook bij aan obesitas en kan het risico op hart- en vaatziekten toenemen.

Gunstige mineralen

 1. Ondanks hun nadelen bieden gemberkoekjes wat voedingswaarde en stimuleren ze uw inname van ijzer en mangaan. IJzer speelt een sleutelrol in de energieproductie en ondersteunt de gezondheid van het weefsel door rode bloedcellen te helpen zuurstof naar uw weefsels te transporteren. Gingersnaps bevatten 3,6 milligram ijzer per portie - een aanzienlijke hoeveelheid in de richting van de 8 en 18 milligram die dagelijks worden aanbevolen voor mannen en vrouwen, respectievelijk - terwijl peperkoekkoekjes 2 milligram ijzer bevatten. Gingersnaps bevatten ook mangaan, een mineraal dat betrokken is bij wondgenezing en dat ook uw metabolisme ondersteunt. Elke portie bevat 882 microgram mangaan, wat 49 procent bijdraagt ​​aan de aanbevolen dagelijkse inname voor vrouwen en 38 procent voor mannen.

Vitamine-gehalte

 1. Gemberkoekjes bieden ook nuttige niacine en foliumzuur. De niacine in gemberkoekjes bevordert een gezonde celontwikkeling, regelt genactiviteit en helpt bij cel-tot-cel-communicatie. Een portie gingersnaps of peperkoekkoekjes levert ongeveer 1,8 milligram niacine op - 13 en 11 procent van de dagelijkse inname van niacine aanbevolen voor respectievelijk vrouwen en mannen. Beide soorten gemberkoekjes bevatten ook folaat, een vitamine die nodig is voor de productie van rode bloedcellen en een gezonde celgroei. Gingersnaps bieden 49 microgram folaat per portie - 12 procent van uw aanbevolen dagelijkse inname - en peperkoek bevat 45 microgram.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407