Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn geroosterde cashewnoten gezond?

Amandelen winnen voor vitamine E

 1. Geroosterde cashewnoten kunnen een handige en heerlijke snack zijn, alleen of in een snackmix, zoals met pinda's, gedroogd fruit of andere noten. Ze kunnen gezond zijn als je ze met mate eet als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet, en ze hebben vergelijkbare voedingsinformatie, of je ze nu droog geroosterd of in olie geroosterd krijgt. Praat met een voedingsdeskundige over het opnemen van geroosterde cashewnoten in je eigen maaltijdplan.

Hartgezondheid

 1. Geroosterde cashewnoten zijn gezond wanneer ze met mate worden gegeten omdat ze cholesterolvrij zijn en ze kunnen uw cholesterolgehalte verlagen vanwege hun voedingsvezels en fytosterolen, volgens het Linus Pauling Institute Micronutrient Information Center. Elke ons cashewnoten levert 13 g totale vetten, inclusief ongeveer 10 g onverzadigde vetten, die uw cholesterolgehalte kunnen verlagen wanneer u ze eet in plaats van verzadigde vetten. Geroosterde cashewnoten zijn ook hart-gezond vanwege hun kalium, dat een gezonde bloeddruk ondersteunt.

Alternatieve proteïne

 1. Geroosterde cashewnoten leveren 4 g eiwit per ounce, en ze zijn een alternatieve eiwitbron voor vet vlees, dat rijk is aan verzadigd vet en cholesterol. Het opnemen van plantaardige eiwitten in uw dieet kan uw risico op diabetes type 2 verminderen, volgens de Mayo Clinic. Om u te helpen aan uw eiwitaanbevelingen te voldoen, moet een normaal dieet van 2000 calorieën 4 oz bevatten. per week van plantaardige eiwitten, zoals noten, zaden of sojaproducten, en een strikt vegetarisch of veganistisch dieet, moet 15 oz bevatten. per week noten of zaden, volgens de Dietary Guidelines 2010 van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services.

Gewichtscontrole

 1. Obesitas verhoogt uw risico op chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen en diabetes type 2, en geroosterde cashewnoten kunnen gezond zijn als u ze gebruikt als onderdeel van een dieet om uw gewicht onder controle te houden. Individuen die noten of pinda's eten hebben vaak een lager lichaamsgewicht, volgens het Linus Pauling Institute Micronutrient Informatiecentrum, en cashewnoten kunnen goede keuzes zijn omdat ze minder calorieën bevatten dan sommige andere noten. Elk ons ​​droog geroosterde cashewnoten levert 163 calorieën, terwijl macadamia's 204 calorieën per oz bevatten. Zorg ervoor dat je de extra calorieën van cashewnoten compenseert door andere voedingsmiddelen in je normale dieet te verminderen.

Overwegingen

 1. Boomnoten, waaronder walnoten, hazelnoten, pecannoten en cashewnoten, behoren tot de topgroepen van voedselallergenen, volgens de voedingsrichtlijnen van 2010 van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services. Hoewel ze een hoog gehalte aan voedingsstoffen bevatten, zijn geroosterde cashewnoten niet gezond voor u als u allergisch bent voor hen. Kies droge geroosterde of olie-geroosterde cashewnoten zonder zout omdat teveel natrium in uw dieet leidt tot hoge bloeddruk.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407