Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn gezouten cashewnoten goed voor u?

Betere cijfers en begrip

 1. Cashewnoten zijn peulvruchten en bevatten een overvloed aan voedingsvoordelen, waaronder alle drie de macronutriënten - koolhydraten, eiwitten en vetten - en tal van vitamines en mineralen. Zoals hun naam suggereert, bevatten gezouten cashewnoten meer natrium dan rauwe cashewnoten, wat een voedingsnadeel kan zijn. Wanneer met mate geconsumeerd, kunnen gezouten cashewnoten u helpen aan verschillende van uw dagelijkse voedingsbehoeften te voldoen.

Gezonde vetten

 1. Gezouten cashewnoten bevatten een aanzienlijke hoeveelheid vet, hoewel de meerderheid gezond onverzadigd vet is. Van de 13,14 gram vet in een portie gezouten cashewnoten van 7 gram, bestaat 7,74 gram in de vorm van enkelvoudig onverzadigde vetten, terwijl 2,22 gram meervoudig onverzadigde vetten zijn. Zowel enkelvoudig onverzadigde als meervoudig onverzadigde vetten kunnen helpen ongezonde cholesterol in de bloedbaan te verminderen en de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Meervoudig onverzadigde vetten kunnen de bloedsuikerspiegel reguleren en het risico op diabetes type 2 ook verminderen, volgens de American Heart Association.

Koolhydraten en eiwitten

 1. Gezouten cashewnoten zijn van nature rijk aan zowel koolhydraten als eiwitten. Je lichaam heeft koolhydraten nodig voor energie, terwijl eiwitten helpen bij het synthetiseren en herstellen van celweefsel. Een dieet met 2000 calorieën vereist elke dag ongeveer 225 gram koolhydraten en 50 gram eiwit. Een portie gezouten cashewnoten van 1 ons bevat 9,27 gram koolhydraten en 4,34 gram eiwit, of ongeveer 4 en 9 procent van de minimale dagelijkse behoeften van deze volwassene voor deze macronutriënten, respectievelijk.

Mineralen

 1. Mineralen zijn micronutriënten of anorganische stoffen die het lichaam in kleine hoeveelheden nodig heeft om alle cellulaire en metabole functies te reguleren. Het lichaam kan geen mineralen produceren, dus u moet aan uw mineralenbehoeften voldoen door een verscheidenheid aan voedingsmiddelen te consumeren. Gezouten cashewnoten bevatten 10 mineralen. Gezouten cashewnoten zijn bijzonder rijk aan magnesium en koper. Magnesium helpt bij het reguleren van spiercontracties, bepaalde lichaamsenzymen, energietransport en de productie van eiwitten, terwijl koper helpt bij de vorming van rode bloedcellen. Gezouten cashewnoten bevatten ook kleine tot matige hoeveelheden calcium, ijzer, fosfor, kalium, natrium, zink en selenium.

Vitaminen

 1. Net als mineralen zijn vitamines micronutriënten die het lichaam over het algemeen niet zelf kan produceren. Gezouten cashewnoten bevatten niet bijzonder veel vitamine, maar bevatten sporen van B-vitamines, vitamine E en vitamine K. B-vitamines helpen koolhydraten om te zetten in bruikbare energie. Vitamine E is een antioxidant die cellulaire schade helpt voorkomen, en vitamine K helpt bij de vorming van bloedstolsels.

Nadelen

 1. Hoewel gezouten cashewnoten een aantal nuttige voedingsstoffen bevatten, bevatten ze een matige hoeveelheid natrium en verzadigd vet. Natrium is een mineraal dat kan helpen hydratatie te bevorderen en de functie van het centrale zenuwstelsel te reguleren, maar teveel natrium kan een hoge bloeddruk veroorzaken, waardoor het risico op hart- en vaatziekten toeneemt. Verzadigd vet kan het cholesterolgehalte in het bloed verhogen en ook cardiovasculaire problemen bevorderen. De American Heart Association beveelt aan dat volwassenen de inname van natrium en verzadigd vet beperken tot respectievelijk 1500 milligram en 7 procent van uw totale calorie-inname per dag. Een portie gezouten cashewnoten van 1 ons bevat 181 milligram natrium en 2,6 gram verzadigde vetten, of ongeveer 16 procent van de aanbevolen limiet van AHA voor een dieet met 2000 calorieën.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407