Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn gezouten noten gezond?

Smeltkaas

 1. Het beperken van de hoeveelheid natrium in uw dieet speelt een belangrijke rol in uw gezondheid, omdat natriumrijke diëten bijdragen aan chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen en maagkanker. Hoewel je eerste instinct misschien is om alle voedingsmiddelen met toegevoegd zout te vermijden, bevatten sommige gezouten voedingsmiddelen - zoals gezouten noten - misschien niet zoveel natrium als je denkt. Naast hun lage tot matige natriumgehalte bieden gezouten noten veel voedingswaarde en bieden ze essentiële voedingsstoffen die een levenslange gezondheid ondersteunen.

Natriumniveaus

 1. Hoewel het belangrijk is om uw natriuminname te beperken voor een goede gezondheid, hoeft u zich geen zorgen te maken over de natriumspiegels in gezouten noten. Een ons gezouten gemengde noten bevat slechts 98 milligram natrium, waardoor het een natriumarm voedsel is, volgens de Colorado State University Extension. Gezouten pinda's tellen ook als natriumarm voedsel, slechts 97 milligram natrium per portie. Hoewel gezouten amandelen en cashewnoten meer natrium bevatten - respectievelijk 184 en 179 milligram per portie - zullen ze je dagelijkse natriumbudget niet opblazen. Streef naar een totale natriuminname van 1500 milligram en overschrijd een dagelijkse inname van 2.300 milligram niet, beveelt het Institute of Medicine aan.

Voordelen van glasvezel

 1. Gezouten noten bieden verschillende gezondheidsvoordelen vanwege hun vezelgehalte. Vezel speelt een belangrijke rol in de spijsvertering omdat het helpt ontlasting door uw systeem te verplaatsen en u regelmatig te houden, en het bevordert ook de gezondheid van de dikke darm. Bovendien kunnen voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels u helpen afvallen of op gewicht blijven door u tussen de maaltijden vol te houden, en vezelrijke diëten verlagen uw cholesterolgehalte ter bescherming tegen hartziekten. Een ons gezouten gemengde noten biedt 2,6 gram voedingsvezels - 10 en 7 procent van de dagelijkse vezelbehoeften voor respectievelijk vrouwen en mannen.

Hart-gezonde vetten

 1. Gezouten noten bieden ook cardiovasculaire voordelen omdat ze boordevol gezonde onverzadigde vetzuren zitten. De meervoudig onverzadigde vetzuren van de noten verlagen uw LDL-cholesterolgehalte, het schadelijke cholesterol dat bijdraagt ​​aan hart- en vaatziekten. De enkelvoudig onverzadigde vetten in noten zijn nog voordeliger - ze verlagen niet alleen het LDL-cholesterol, ze verhogen ook de hoeveelheid gezond HDL-cholesterol in uw bloedbaan. Een ons gezouten gemengde noten biedt 8,9 gram enkelvoudig onverzadigde vetzuren en 3,1 gram meervoudig onverzadigd vet. Ze bevatten ook weinig verzadigd vet, slechts 1,8 gram per portie, waardoor ze een goede aanvulling zijn op een hart-gezond dieet.

Gunstige micronutriënten

 1. Het opnemen van gezouten noten in uw dieet verhoogt ook uw vitamine- en mineraleninname. Noten bieden royale hoeveelheden vitamine E, een antioxidant die ook bloedstolling voorkomt, uw bloedvaten ontspant om de bloedstroom te verhogen en helpt bij de communicatie met de cellen. Een ons gezouten gemengde noten levert bijvoorbeeld 3,1 milligram vitamine E, of 21 procent van uw dagelijkse vitamine E-behoeften. Gezouten noten bevatten ook koper, een mineraal dat belangrijk is voor de sterkte van het bindweefsel, de hersenfunctie en de energieproductie. Elk ons ​​gezouten gemengde noten verhoogt uw koperinname met 363 microgram en levert 40 procent van uw dagelijkse koperbehoeften.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407