Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn Green Bean Chips gezond?

Te vermijden snacks

 1. Aardappelchips zijn knapperig, zout en gewoon de snack waar veel mensen hunkeren naar als de honger toeslaat. De chips bevatten echter veel vet en zijn niet zo voedzaam. Dat is waar groene bonenchips kunnen binnenkomen. Knapperig zoals aardappelchips, bevatten groene bonenchips geen verzadigd vet en leveren ze ook belangrijke voedingsstoffen die geen chips bieden.

Calorieën, vet en eiwitten

 1. Een portie sperzieboonchips bevat 140 calorieën en 6 gram vet, wat ongeveer 10 procent van de dagelijkse vetwaarde is. Slaboonchips bevatten echter geen verzadigd vet. De American Heart Association beveelt aan om uw inname van verzadigd vet te beperken tot minder dan 7 procent van uw totale calorie-inname, omdat dit uw risico op een hoog cholesterolgehalte en hartaandoeningen kan verminderen. Ter vergelijking: 1 gram chips bevat 10 gram vet, waarvan 1,1 gram verzadigd is. Groene bonenchips leveren 1 gram eiwit per portie van 1 ons.

Zoutgehalte is een nadeel

 1. Het zout dat over groene bonenchips wordt geschud, helpt de smaak te verbeteren en een portie van 1 ons bevat 85 milligram natrium. Dat is ongeveer 6 procent van de 1500 milligram natrium die je moet maken als je dagelijkse bovengrens, beveelt de American Heart Association aan. Regelmatig teveel natrium kan uw bloeddruk verhogen, waardoor u gevoeliger wordt voor een hartaanval of beroerte. Ter vergelijking bevat een portie sperziebonen nog steeds minder dan 128 milligram natrium in een portie chips.

Essentiële voedingsstoffen in sperziebonen

 1. Een portie sperzieboontjes van 8 gram levert 8 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine A, een voedingsstof die uw ogen gezond houdt. Diezelfde portie levert ook 4 procent van de dagelijkse waarde voor ijzer en 2 procent van de dagelijkse waarde voor calcium voor het opbouwen van botten. Een ons groene bonen chips levert 3 gram vezels, dat is 12 procent van de 25 gram vrouwen elke dag nodig heeft en 8 procent van de 38 gram mannen dagelijks nodig hebben. Veel vezels in uw dagelijkse voeding zorgen ervoor dat uw spijsvertering normaal blijft werken en kunnen het risico op gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen verminderen.

Chips met groene bonen in uw dieet

 1. Je moet niet gek worden van sperziebonen omdat ze calorieën, vet en natrium bevatten, maar ze kunnen wel een plekje krijgen in een gezond dieet. Verse groenten zijn echter altijd een gezondere keuze. Het eten van 2 1/2 kopjes groenten per dag wordt geassocieerd met een lager risico op hartaandoeningen, hartaanval, beroerte en kanker, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Neem een ​​handvol sperziebonen voor een snelle snack of voeg ze toe aan een geworpen groene salade voor een beetje crunch. Strooi de groene bonenschilfers over een kom groentesoep of leg ze in een magere kalkoensandwich als extra manieren om ze in je dieet op te nemen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407