Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn grits gezond om te eten?

Gezond alternatief voor vetten en natrium

 1. Grutten, beschouwd als een klassiek zuiders voedsel, zijn gemaakt van hominy - kleine, gemalen chips van gedroogde maïs. De textuur lijkt op een losse polenta; er zijn zowel gewone korrels als korrels van het instanttype beschikbaar, en de gebruikelijke bereiding omvat water of melk. Je kunt ze gewoon eten, de gezondste manier om ze te consumeren, hoewel een meer typische gruttenschotel kaas en zout bevat, wat ongezonde hoeveelheden natrium en vet kan toevoegen.

Calorieën en vet

 1. Een 4 oz. portie grutten bevat 103 calorieën. Of je dit voedsel nu als ontbijt of als bijgerecht eet, je hebt meer calorieën nodig dan bij een enkele maaltijd - idealiter bevat je maaltijdplan maaltijden van 300 tot 500 calorieën voor vrouwen of 400 tot 600 calorieën voor mannen, volgens The Diet Kanaal. Van deze calorieën moet 20 tot 35 procent afkomstig zijn van vet. Een portie grutten bevat 5,1 g vet; slechts 1,2 g is verzadigd, het potentieel gevaarlijke type vet. 1 oz toevoegen. van cheddarkaas tot grutten draagt ​​nog eens 9,4 g vet bij, waarvan 6 g verzadigd is.

Koolhydraten en vezels

 1. Als korrel leveren grutten gezonde koolhydraten. Eén portie bevat 13,5 g van deze macronutriënt, of 4,1 tot 6 procent van de koolhydraten die u elke dag in uw maaltijdplan nodig heeft. De koolhydraten in grutten geven je energie die nodig is om je lichaam op optimale niveaus te laten functioneren. Je krijgt ook 0,7 g vezels, een soort koolhydraten die je lichaam niet als brandstof verwerkt.

 2. Een studie gepubliceerd in het augustusnummer van het "Journal of Nutrition and Metabolism" geeft aan dat grutten van hoge kwaliteit een goede keuze zijn voor diabetici of mensen met een hoog cholesterol vanwege de lage glycemische eigenschappen van dit voedsel. reactie in vergelijking met andere granen. Onderzoekers veronderstellen dat dit verband kan houden met het vezelgehalte. Zoek naar volkorengrutten voor optimale gezondheidsvoordelen. Regelmatige grutten, gemaakt van geraffineerde granen, zijn minder voordelig dan die gemaakt van de hele maïskorrel.

Protein

 1. Grutten bevatten geen grote hoeveelheid eiwitten, maar elke portie bevat 1,4 g per portie. Uw dagelijkse maaltijdplan vereist dagelijks 46 tot 56 g eiwit, maar u kunt nog steeds eiwit krijgen door grutten te eten door garnalen, kip of kokkels toe te voegen. Door zeevruchten, vlees en gevogelte op te nemen, neem je complete eiwitten op, het type dat alle essentiële aminozuren bevat.

Vitaminen en mineralen

 1. Eén portie grutten bevat 14 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van ijzer, een mineraal dat belangrijk is voor voldoende zuurstof in uw lichaam. Bovendien neem je elke dag 5 procent van de vitamine A en 3 procent van de vitamine C die je nodig hebt. Dit maakt grutten goed voor je ogen en je immuunsysteem.

Sodium

 1. Het eten van grutten voegt 127,5 mg natrium aan uw dieet toe; echter, de gebruikelijke praktijk van het zouten van grutten betekent dat dit gerecht waarschijnlijk meer zal bevatten. In een poging om uw natriuminname op de aanbevolen niveaus te houden - 1500 mg voor mensen met een hartprobleem of 2300 mg voor gezonde mensen - overweeg om zoutvervangers, kruiden of specerijen te gebruiken om uw grutten op smaak te brengen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407