Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn havermoutkoekjes gezond?

Niet veel vet, maar Ginger Snaps bevatten natrium

 1. Koekjes zijn niet bepaald gezonde snacks. Hoewel ze snelle energie leveren en enkele nuttige voedingsstoffen bevatten, zijn de hoeveelheden verzadigd vet en verwerkte suiker in de meeste koekjes voldoende om op te wegen tegen hun voedzame eigenschappen. Rozijnenkoekjes met havermout zijn gezonder dan de meeste andere soorten koekjes, maar zelfs met hun enkele gezonde ingrediënten zijn ze meer een uitgifte dan een slimme snack.

Voedingswaarden

 1. Een commercieel bereid havermoutkoekje heeft ongeveer 105 calorieën, 1,3 gram eiwit, 3 gram vet, 18 gram koolhydraten, 0,7 gram vezels en 10 gram suiker. Een vergelijkbaar chocoladeschilferkoekje bevat ongeveer 15 calorieën, iets minder eiwitten en vezels, en twee keer zoveel vet. Voor een gezondere keuze kun je een pakje instant rozijnen kruidenhavermoutpap bereiden, dat 155 calorieën, 4 gram eiwit, 1,7 gram vet, 32 gram koolhydraten, 2,5 gram vezels en 15 gram suiker bevat.

Ingrediënt Voordelen

 1. De haver in havermoutkoekjes zijn volle granen die twee soorten koolhydraten bevatten: complexe koolhydraten en voedingsvezels. Beide soorten koolhydraten leveren "langzaam brandende" energie, die u kan helpen om langdurig vol te blijven en pieken in de bloedsuikerspiegel te voorkomen. Rozijnen zijn ook een goede bron van vezels en fytochemicaliën, die van nature beschermende stoffen zijn die je immuunsysteem kunnen stimuleren.

Nadelen van ingrediënten

 1. Hoewel haver en rozijnen voedingswaarde toevoegen aan elk koekje, zijn de hoeveelheden van elk ingrediënt per koekje slechts een fractie van de voorgestelde portiegroottes, dus de voordelen zijn niet significant. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels voor volwassen vrouwen is bijvoorbeeld minimaal 25 gram, voor volwassen mannen minimaal 30 gram, maar een havermoutkoek heeft minder dan 1 gram. Elk koekje bevat ook bijna 3 theelepels suiker, wat ongeveer de helft is van het aanbevolen dagelijkse maximum van de American Heart Association voor vrouwen en ongeveer een derde van het dagelijkse maximum voor mannen.

Zelf maken

 1. Wanneer u zelf havermoutkoekjes maakt, heeft u de mogelijkheid om voeding toe te voegen. Het gebruik van volkoren meel in plaats van geraffineerde witte bloem zal de smaak niet dramatisch veranderen, maar zal complexere koolhydraten en voedingsvezels toevoegen. Door minder boter te gebruiken en een deel ervan te vervangen door appelmoes, zal de textuur van de koekjes enigszins veranderen, maar het zal vitaminen en mineralen toevoegen en het aantal calorieën per portie verminderen. Het verminderen van toegevoegde suiker en het gebruik van meer rozijnen voor natuurlijke zoetheid is ook een gezondere keuze.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407