Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn Hot Peppers Good For You?

Een bondgenoot in de strijd tegen kanker

 1. Als je hete kruiden of hete saus op je eten wilt doen, doe je jezelf misschien een plezier. De voordelen van hete pepers worden door de wetenschap ondersteund.

 2. Capsaïcine, de alkaloïde die verantwoordelijk is voor de pittige smaak in hete pepers, kan helpen bij de behandeling van diabetes, cardiovasculaire problemen en maagaandoeningen, volgens een overzicht in juni 2016 gepubliceerd in het tijdschrift Molecules.

 3. Paprika's die capsaïcine bevatten, zijn jalapenos, habaneros, cayennepeper, serrano, kersenpepers en zelfs paprika's. Consumeer ze regelmatig om er de vruchten van te plukken.

Een bondgenoot in de strijd tegen kanker

 1. Verbeterde bloedsomloop, gewichtsverlies en een lager cholesterolgehalte zijn slechts enkele van de vele voordelen van hete pepers. Deze heerlijke gerechten zullen niet alleen je maaltijden opfleuren maar ook je algehele gezondheid verbeteren.

Capsaïcine verhoogt de bloedstroom

 1. Wanneer u hete pepers eet, kan de capsaïcine in deze voedingsmiddelen de bloedstroom en hartfunctie verbeteren. Een artikel uit 2012, gepubliceerd door de American Chemical Society, suggereert dat deze stof mogelijk beschermt tegen hartziekten, een belangrijke doodsoorzaak in de VS en andere landen.

 2. Zoals de onderzoekers opmerken, heeft capsaïcine op verschillende manieren voordelen voor de cardiovasculaire gezondheid. Het kan de bloedsomloop verbeteren, hoge bloeddruk verlagen, het cholesterolgehalte verlagen en bloedstolsels voorkomen. Na inname kan deze stof de opbouw van cholesterol helpen verminderen en de afbraak ervan verhogen. Tegelijkertijd helpt het uw lichaam het effectiever te elimineren.

 3. Verder is aangetoond dat deze natuurlijke stof een gen remt dat ervoor zorgt dat de spieren rond uw bloedvaten samentrekken. Dit leidt tot een verbeterde bloedstroom en een betere cardiovasculaire gezondheid.

 4. Houd er echter rekening mee dat hete pepers medicijnen op recept voor hartaandoeningen niet kunnen vervangen. Geniet ervan als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet om uw hart in vorm te houden.

Hete pepers kunnen de spijsvertering verbeteren

 1. In de traditionele geneeskunde zijn hete kruiden gebruikt als spijsverteringsstimulans en voor de behandeling van maagdarmstoornissen. Volgens de beoordeling in Molecules kan capsaïcine de schade aan de maagslijmvliezen verminderen en beschermen tegen maagzweren.

 2. Een ander onderzoeksartikel, dat verscheen in Critical Reviews in Food Science and Nutrition, stelt dat deze verbinding een effectieve spijsverteringsstimulator kan zijn en de opname van voedingsstoffen in de darm kan verbeteren. Bovendien kan het helpen met gewichtsverlies vanwege zijn thermogene eigenschappen. Capsaïcine vertoont ook ontstekingsremmende en pijnstillende effecten, dus het kan helpen bij de behandeling van pijnlijke ziekten, zoals artritis.

 3. De auteurs van de recensie merken op dat topisch aanbrengen van capsaïcine de pijn geassocieerd met zenuwbeschadiging bij diabetici en post-operatieve pijn kan verlichten. Bovendien onderdrukt het de zuurproductie en kan het helpen bij de preventie en behandeling van maagzweren.

 4. Moderatie is de sleutel. Pittig voedsel, inclusief hete pepers, kan uw maag irriteren en een branderig gevoel veroorzaken, vooral wanneer het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Sommige individuen zijn gevoeliger dan anderen en kunnen spijsverteringsongemakken en zure reflux ervaren na het eten van deze voedingsmiddelen.

Pittige pepers en kanker

 1. De Molecules-review suggereert dat capsaïcine een rol kan spelen bij de preventie van kanker. Deze natuurlijk voorkomende verbinding vertoont chemopreventieve, chemotherapeutische en antitumorigene effecten. Sommige onderzoeken geven echter het tegenovergestelde aan, dus er is meer onderzoek nodig om de veiligheid en effectiviteit ervan te bevestigen.

 2. Volgens bovenstaand onderzoekspapier kan capsaïcine de groei van kankercellen remmen en de deling van kankercellen in het lichaam stoppen. De meeste studies zijn uitgevoerd op dieren, dus hun bevindingen zijn mogelijk niet van toepassing op menselijke proefpersonen. Bovendien is het huidige bewijs tegenstrijdig. Verschillende dierstudies die in de review zijn aangehaald, hebben aangetoond dat pittige pepers de ontwikkeling van maagkanker kunnen bevorderen.

 3. Huidig ​​onderzoek ondersteunt de gezondheidsvoordelen van hete pepers - wanneer geconsumeerd als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet. Pittige pepers alleen zullen waarschijnlijk geen ziekten voorkomen of genezen. Uw algemene voedingspatroon en levensstijl zijn het belangrijkst. Blijf actief, eet aandachtig en verwijder toegevoegde suiker, bewerkte voedingsmiddelen en transvetten om uw gezondheid en welzijn te behouden.

 4. De Molecules-review suggereert dat capsaïcine een rol kan spelen bij de preventie van kanker. Deze natuurlijk voorkomende verbinding vertoont chemopreventieve, chemotherapeutische en antitumorigene effecten. Sommige onderzoeken geven echter het tegenovergestelde aan, dus er is meer onderzoek nodig om de veiligheid en effectiviteit ervan te bevestigen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407