Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn kippenpoten gezond om te eten?

Vitaminen, mineralen en vriendelijke bacteriën

 1. Kip is een nietje in veel diëten - de gemiddelde Amerikaan eet 90 pond per jaar, volgens de Universiteit van Zuid-Florida - en sappig donker vlees van kippenpoten werkt goed in een verscheidenheid aan gerechten . Kippenpoten zijn ook gezonde toevoegingen aan uw dieet en leveren mineralen en vitamines die uw cellen nodig hebben om te functioneren. Zorg ervoor dat je voor het koken de huid en het vet van kippenpoten verwijdert om je inname van verzadigd vet te minimaliseren.

Proteïne en vet

 1. Kippenpoten bevatten een gemiddeld aantal calorieën - elke drumstick, zonder de huid, levert 106 calorieën, terwijl een kippendij zonder vel 176 calorieën bevat. Beide delen van kippenpoot bieden voldoende hoeveelheden eiwit, een voedingsstof die belangrijk is voor weefselherstel en spiergroei. Elke drumstick biedt 17 gram eiwit en elke dij bevat 28 gram. Dit draagt ​​aanzienlijk bij aan uw dagelijkse eiwitinname van 46 gram voor vrouwen en 56 gram voor mannen. Kippenpoten bevatten ook wat vet - 3,7 gram per drumstick en 6,2 gram per dijbeen. Dit vet levert energie om je levensstijl te voeden en helpt bij de opname van vitamines.

Essentiële mineralen

 1. Het gebruik van kippenpoten verhoogt uw mineraleninname en levert aanzienlijke hoeveelheden selenium en fosfor. Selenium vormt een component van verschillende enzymen in uw cellen en de rol ervan in de enzymactiviteit ondersteunt de functie van uw schildklier en beschermt uw bloedvaten tegen schade. Fosfor helpt ook de enzymactiviteit te beheersen en het vormt een onderdeel van uw celmembranen en DNA. Het eten van een kippendij verhoogt uw seleniuminname met 30,9 microgram - 56 procent van uw dagelijkse seleniumbehoeften - en uw fosforinname met 265 milligram, of 39 procent van de aanbevolen dagelijkse inname. Elke kippentrommel bevat 18,5 microgram selenium en 158 milligram fosfor - respectievelijk 34 en 23 procent van uw aanbevolen dagelijkse inname van selenium en fosfor.

Gunstige vitamines

 1. Kippenpoten bieden ook enkele voordelen vanwege hun vitaminegehalte. Ze leveren voldoende hoeveelheden vitamine B12 - een vitamine die belangrijk is voor de gezondheid van de zenuwcellen en de regulatie van genactiviteit - evenals pantotheenzuur, een voedingsstof die een gezond celmetabolisme bevordert. Elke kippendij levert 0,84 microgram vitamine B12, dat is 35 procent van uw dagelijkse B12-behoeften, en 1,7 milligram pantotheenzuur, of 34 procent van de aanbevolen dagelijkse inname. Kippentrommelstokken bieden iets minder B-12 en pantotheenzuur - 0,5 microgram vitamine B-12 en 1,03 milligram pantotheenzuur. Dit draagt ​​21 procent bij aan zowel uw dagelijkse aanbevolen B12- als pantotheenzuurinname.

Serving Tips en Suggesties

 1. Voor de magerste maaltijd verwijdert u de huid van uw kippenpoten en snijdt u zichtbaar vet weg voordat u gaat koken. Vermijd bereidingsmethoden - zoals frituren - waarbij u tijdens het koken grote hoeveelheden olie moet toevoegen. Maak in plaats daarvan smaakvolle geroosterde kippenpoten - breng de kip op smaak met verse rozemarijn en tijm voor het koken en voeg een scheutje gemalen zwarte peper toe voor het opdienen. U kunt ook kippendijen aanbraden in een kleine hoeveelheid olijfolie om het vocht te verzegelen en vervolgens kippenbouillon toevoegen, samen met gehakte aardappelen, wortelen en pastinaak, voor een gezonde kippenstoofpot.

 2. Voor de magerste maaltijd verwijdert u de huid van uw kippenpoten en snijdt u zichtbaar vet weg voordat u gaat koken. Vermijd bereidingsmethoden - zoals frituren - waarbij u tijdens het koken grote hoeveelheden olie moet toevoegen. Maak in plaats daarvan smaakvolle geroosterde kippenpoten - breng de kip op smaak met verse rozemarijn en tijm voor het koken en voeg een scheutje gemalen zwarte peper toe voor het opdienen. U kunt ook kippendijen in een kleine hoeveelheid olijfolie aanbraden om het vocht te verzegelen en vervolgens kippenbouillon toevoegen, samen met gehakte aardappelen, wortelen en pastinaak, voor een gezonde kipstoofpot.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407