Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn kippenspiermagen voedzaam?

Rijk aan antioxidanten

 1. In tegenstelling tot andere namen van kippenonderdelen, biedt "spiermaag" geen idee over de locatie of rol van deze spier, maar het maakt deel uit van het spijsverteringskanaal van de vogel. Wanneer de kip grit en kleine stenen inslikt, trekt de spiermaag samen als een molen, omdat kippen geen tanden hebben. In veel delen van de wereld, omdat ze goedkope vetarme eiwitten en een overvloedige voedingswaarde bieden, zijn deze orgaanvlees een wenselijk onderdeel van het dieet, zelfs verkocht door straatverkopers.

Calorieën om op gewicht te blijven

 1. Voor kippenmaag bevat een portie van 100 gram of 100 gram 94 calorieën. De USDA Dieetrichtlijnen voor Amerikanen beveelt aan dat de dagelijkse calorie-inname moet variëren van 1.600 tot 2.400 voor volwassen vrouwen en 2.000 tot 3.000 voor volwassen mannen, afhankelijk van leeftijd, metabolisme en niveaus van lichamelijke activiteit. Het eten van een portie kippenspiermagen zal overdag voldoende ruimte laten voor de calorieën uit andere voedingsmiddelen zonder je zorgen te maken over gewichtstoename.

De samenstelling van vetten

 1. Dezelfde portie kippenspiermagen bevat 2 gram vet. Volgens de USDA National Nutrient Database is slechts 0,5 gram verzadigd vet. Hoewel verzadigd vet geen nadelige langetermijneffecten heeft, suggereert HealthLine dat je, als je bepaalde medische aandoeningen hebt, je consumptie wilt beperken tot de aanbevolen 10 procent van je calorie-inname.

 2. Het belangrijkste is dat kippenspiermagen slechts een spoor van transvet bevatten, het soort dat u moet vermijden. Het gehalte aan enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren is respectievelijk 0,5 gram en 0,4 gram per 3,5 gram. Onverzadigde vetten zijn een gezond onderdeel van uw dieet en worden vaak geassocieerd met het verlagen van het cholesterolgehalte.

Cholesterol tellen

 1. Een portie kippenmaag van 3,5 ounce bevat 237 milligram cholesterol. USDA Dieetrichtlijnen hebben geen aanbevolen beperking van cholesterol uit voedingsmiddelen. Omdat uw lichaam echter zijn eigen cholesterol kan maken, is het goed om cholesterol in de voeding waar mogelijk te beperken voor een gezond eetpatroon.

Natrium- en kaliumpartners

 1. Natrium en kalium hebben tegenovergestelde effecten op de gezondheid van het hart, zegt de Harvard School of Public Health. Te veel zout in uw dieet kan de bloeddruk verhogen, wat kan leiden tot hartaandoeningen. Een hoge inname van kalium helpt de bloedvaten te ontspannen, natrium uit te scheiden en de bloeddruk te verlagen. Een portie kippenspiermagen bevat 68 milligram natrium, wat slechts 3 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde is. De hoeveelheid kalium in kippenmaag is 237 milligram of 7 procent DV, volgens de voedingsrichtlijnen. Deze cijfers maken kippenspiermagen een hart-gezonde keuze als het gaat om de natrium-kaliumbalans.

Voordelen van B-vitamines

 1. De voeding in kippenmaag die afkomstig is van de goede bron van B-vitamines, heeft een directe invloed op het energieniveau, de hersenfunctie en het celmetabolisme. Een portie spiermaag levert 20 procent van de DV voor vitamine B12 met 1,2 microgram, die uw lichaam nodig heeft voor de gezondheid van zenuwweefsel en de vorming van rode bloedcellen.

 2. Een portie van 3,5 ounce bevat 3,6 gram niacine - 18 procent van uw DV. Niacine is een belangrijke B-vitamine voor uw spijsvertering, huid en zenuwstelsel. Riboflavine is nodig voor het afbreken van voedsel, het opnemen van voedingsstoffen en het behoud van weefsels. Een portie kippenspiermagen geeft 14 procent DV per portie. Andere B-vitamines in kippenmaag zijn B6, pantotheenzuur, thiamine en folaat.

Goede bron van mineralen

 1. Kippenspiermagen bieden een aantal nuttige mineralen, waaronder 148 milligram fosfor in kippenspiermagen, wat neerkomt op 15 procent DV per 100 gram. Fosfor werkt met de B-vitamines in kippenspiermagen om te helpen bij de nier-, hart-, zenuw- en spierfunctie.

 2. Een portie kippenmaag van 3,5 ounce bevat 2,5 milligram ijzer (14 procent van de dagelijkse waarde) en 237 milligram kalium (7 procent DV). Uw lichaam heeft kalium nodig om een ​​normale bloeddruk te behouden. IJzer ondersteunt uw immuunsysteem en beide mineralen dragen bij aan spiercontractie.

 3. Zink is een ander mineraal dat voorkomt in kippenmaagden met 18 procent DV per portie. Zink ondersteunt uw immuunsysteem, helpt wonden genezen en is essentieel voor een normaal gevoel van smaak en geur. Gizzards bieden ook selenium, met 25,5 microgram of 36 procent DV per 100 gram. Selenium speelt een cruciale rol bij de voortplanting, het metabolisme van schildklierhormoon, de DNA-synthese en de bescherming tegen infecties.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407