Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn krabbenpoten gezond voedsel?

Nutella eten

 1. Krabben zijn veel voorkomende schelpdieren die worden gebruikt in sushi, taco's, soepen, stoofschotels en vele andere voedingsmiddelen. Als je een fan bent van verse krab, zul je het vaak gestoomd, gegrild of gekookt in zijn geheel vinden. De poten en klauwen worden beschouwd als een van de meest sappige delen van dit schaaldier. Net als andere schelpdieren worden krabben als voedzaam beschouwd omdat ze vol vitamines, mineralen en gezonde vetten zijn.

Nutella eten

 1. Ja, krabbenpoten zijn gezond. Ze bevatten weinig calorieën, veel eiwitten en bieden veel essentiële vitamines en mineralen.

Veelgebruikte krabben

 1. Veel soorten krabben worden over de hele wereld gegeten. Dit betekent dat zeggen dat je graag krab eet, hetzelfde is als zeggen dat je graag vogels eet. Er zijn zoveel verschillende soorten krabben dat het vergelijken van kalkoenen vergelijkbaar kan zijn met kwartels.

 2. Je kunt kleine, gefrituurde krabben met een zachte schaal vinden die half zo groot zijn als je palm, verkocht in de straten van Vietnam. Aan de andere kant van het spectrum heb je gigantische, vleesetende spinkrabben en kokoskrabben zo groot als een persoon. Hoewel kokoskrabben de grootste geleedpotigen zijn, hebben Japanse spinkrabben poten die tot 13 voet lang kunnen worden.

 3. De krabben die je vaak in supermarkten vindt, zijn meestal niet meer dan een paar honderd gram groot. Populair geconsumeerde krabben zijn onder meer:

 4. Iedereen die van vlees of vis houdt, weet dat botten veel smaak hebben. Krabben en andere schelpdieren hebben geen botten zoals vissen of dieren. In plaats daarvan hebben ze exoskeletten, wat hun harde buitenschillen zijn.

 5. Krabbenpoten, die meestal heel worden gekookt, hebben veel schaal in vergelijking met de hoeveelheid vlees die ze bevatten. Dit is echter positief - vlees van de benen en klauwen van een krab kan smaakvoller zijn dan de rest van de krab.

Crab Legs Nutrition Feiten

 1. Elk type krab heeft iets andere voedingswaarden, maar de meeste zijn rijk aan dezelfde vitamines en mineralen. Er zitten ook meestal geen koolhydraten en weinig calorieën in krabbenpoten. 100 gram Alaska-koningskrab helpt je bijvoorbeeld dichter bij je dagelijkse behoeften te komen en biedt:

 2. Honderd gram Alaska-koningskrab helpt u ook om aan uw dagelijkse vitaminebehoefte te voldoen, bijvoorbeeld:

 3. Krabben zijn ook rijk aan omega-3-vetzuren en eiwitten. Het eiwit in krabbenpoten kan variëren van 35 tot 39 procent van de DV per 100 gram, afhankelijk van de krab. Honderd gram Alaska-koningskrab bevindt zich aan de bovenkant van dit bereik, met 39 procent van de DV voor eiwitten. Sommige krabben, zoals de blauwe krab, bevatten ook andere voedingsstoffen, zoals choline en vitamine E.

 4. Er zijn geen grote voedingsverschillen tussen de poten van een krab en zijn lichaam. De pootgrootte verschilt echter sterk - en de koningskrabben van Alaska hebben veel grotere poten dan die van de meeste andere krabben. Je zult misschien ook merken dat het vlees in het lichaam van de krab een beetje schilferiger is dan dat van de poten.

Voordelen van het eten van krab

 1. Krabben zijn een van de gezondste soorten schelpdieren die u kunt consumeren. Hoewel ze vaak vrij duur zijn, maakt de reeks voedingsstoffen in kleine porties ze waardevol voedsel om te eten. Omega-3-vetzuren, die essentiële meervoudig onverzadigde vetten zijn die meestal worden aangetroffen in mariene producten, zijn een van de beste voedingsaspecten van krab.

 2. Omega-3-vetzuren zijn erg belangrijk voor uw gezondheid. Te weinig van deze gezonde vetten kunnen huidproblemen veroorzaken. Hun consumptie kan daarentegen de snelheid van cardiovasculaire, neurologische, ontstekings- en oogziekten verminderen.

 3. Grote hoeveelheden omega-3-vetzuren worden meestal aangetroffen in vette vis, zoals zalm en makreel. Deze gezonde vetten zijn echter zo belangrijk dat ze zelfs worden toegevoegd aan het voer van gekweekte krabbenpopulaties. Dit verhoogt de hoeveelheid van deze gezonde vetten in hun lichaam, het verbeteren van hun gezondheid en ook hun voedingswaarde.

Bijwerkingen van het eten van krab

 1. Krabben zijn geweldige bronnen van verschillende vitamines en mineralen. Het is echter mogelijk om teveel van het goede te hebben. Omdat krabben zo voedzaam zijn, zijn alle bijwerkingen van het eten van krab waarschijnlijk gerelateerd aan overmatige consumptie van bepaalde voedingsstoffen.

 2. Met 131 procent van de DV voor koper en 479 procent van de DV voor vitamine B12 in slechts 100 gram Alaska-koningskrab, is het gemakkelijk om te zien hoe dit kan gebeuren. Vitamine B12 is een in water oplosbare vitamine - wat betekent dat het veilig is om zelfs in grote hoeveelheden te consumeren. Het is echter mogelijk om te veel koper te consumeren. Te veel van dit mineraal kan gastro-intestinale problemen zoals diarree en braken veroorzaken, terwijl een langdurige ophoping van koper in uw lichaam zelfs orgaanfalen kan veroorzaken.

 3. Natuurlijk hebben niet alle krabben dezelfde voeding - wat goed is, want hiermee kunt u nog steeds krab eten terwijl u de voedingsstoffen die u binnenkrijgt, kunt variëren. Zowel Dungeness- als koninginkrabben hebben veel minder koper, met respectievelijk 75 en 63 procent van de DV per 100 gram. Koningskrabben uit Alaska zijn ook erg rijk aan zink, met 69 procent van de DV per 100 gram. Zowel Dungeness als blauwe krabben hebben ongeveer de helft van dat bedrag: respectievelijk 39 en 35 procent van de DV.

 4. Als je krabben niet vaak eet, is hun voedingswaarde waarschijnlijk geen probleem. In feite is het waarschijnlijk een goede zaak! Als je echter elke dag of elke week krabben eet, pas dan op dat je niet teveel van bepaalde voedingsstoffen binnenkrijgt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407