Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn maaltijdvervangende shakes gezond?

 1. Een shake drinken in plaats van een volledige maaltijd kan voldoende calorieën en voedingsstoffen bevatten om geleidelijk aan af te vallen of een gezonder dieet, maar er is geen garantie dat het een positief verschil zal maken. Niet alle maaltijdvervangende shakes zijn qua voedingswaarde gelijk, dus het is belangrijk om wat tijd te besteden aan het onderzoeken van voedingsfeiten en ingrediëntenetiketten voordat je een keuze maakt.

Voordelen

 1. Een van de belangrijkste voordelen voor de gezondheid van maaltijdvervangende shakes is dat ze zijn verrijkt met een breed scala aan vitamines en mineralen, zodat ze met succes kunnen eten en toch aan uw dagelijkse behoeften voldoen. Een ander voordeel is dat shakes vaak minder calorieën bevatten dan volledige maaltijden, dus als je doel is om af te vallen, kan een shake elke dag een maaltijd vervangen je helpen je dagelijkse aantal calorieën te verminderen en een calorietekort opbouwen dat groot genoeg is om geleidelijk te produceren , consistent gewichtsverlies. In een 40 weken durende proef die in 2003 plaatsvond, vonden Dr. Steven Heymsfield en collega's dat proefpersonen met overgewicht en obesitas die dagelijks maaltijdvervangers gebruikten meer gewicht verloren dan degenen die gewoon een caloriearm dieet volgden.

Minpunten

 1. Er zijn ook enkele potentiële risico's bij het gebruik van maaltijdvervangende shakes. Volgens de USDA-regels worden shakes geclassificeerd als voedingssupplementen. In een artikel voor het Beth Israel Deaconess Medical Center wijst Dr. Monica Zangwill erop dat supplementen niet aan dezelfde voorschriften zijn onderworpen als andere voedingsmiddelen. De advertenties en marketingclaims die ze gebruiken, hoeven dus niet te worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek en het kan moeilijk zijn om nauwkeurige informatie over hen te krijgen. Terwijl sommige echte voedingsvoordelen hebben, bevatten anderen zoveel suiker of vet dat ze niet beter zijn dan volledige maaltijden en zelfs een negatieve invloed kunnen hebben op uw gezondheid.

Voedingswaarden

 1. Een gezonde maaltijdvervangende shake moet de hoeveelheid suiker en vet tot een minimum beperken, maar moet voldoende calorieën bevatten om u enkele uren vol te houden. De gezondste shakes bevatten ook veel eiwitten en vezels. Een populaire maaltijdvervangende shake levert 20 procent van de dagelijkse behoefte aan vezels en eiwitten met respectievelijk 5 gram en 10 gram, maar bevat slechts 190 calorieën. Een bekende voedingsshake levert ongeveer 250 calorieën, maar slechts 1 gram vezels en 9 gram eiwit; het verpakt ook 18 gram suiker in elke fles.

Overwegingen

 1. Voordat u maaltijdvervangende shakes gebruikt als strategie om af te vallen of een nieuw dieetplan aan te nemen, overlegt u met uw arts of een geregistreerde diëtist en vraagt ​​u persoonlijk gezondheidsadvies. Een slimmere, veiligere manier om uw gezondheid op de lange termijn te verbeteren, kan zijn om een ​​gevarieerd, uitgebalanceerd, caloriearm dieet te volgen dat dagelijkse porties magere eiwitten, fruit, volle granen, magere zuivelproducten en groenten omvat. Controleer het voedingsetiket op allergenen, zoals gluten of melk, als u lactose-intolerant bent.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407