Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn maïsnoten gezond?

Vitaminen en mineralen

 1. Om de honger tussen de maaltijden op afstand te houden, hebt u mogelijk een gezond tussendoortje nodig om u tevreden te houden. Met wat hart-gezond vet, eiwitten en vezels, voldoen maïsnoten aan enkele van de criteria voor een gezonde keuze. Maïsnoten bevatten echter veel calorieën, waardoor je je limiet kunt overschrijden als je op je gewicht let.

Fat

 1. Maïsnoten bevatten relatief veel vet, met 8 g vet per 48 g, wat overeenkomt met 12 procent van de dagelijkse waarde. Van dit vet is slechts 1 g verzadigd en de rest is het gezonde, onverzadigde vet. Onverzadigde vetten kunnen de niveaus van "slechte" LDL-cholesterol verlagen, volgens de American Heart Association. Aangezien maïnen echter veel vet bevatten, zijn ze ook rijk aan calorieën, met 210 per 48 g.

Protein

 1. Een eiwitrijke snack vertraagt ​​het legen van voedsel uit de maag en houdt u tevreden na het eten. Maïsnoten bevatten wat eiwit, met 4 g eiwit per 48 g of 1/4 kopje maïsnoten. Dit is niet zo hoog als sommige andere snacks, zoals pinda's, die meer dan 7 g bevatten in slechts 28 g noten. Als u op uw gewicht let, kies dan voor eiwitrijke snacks zoals magere yoghurt.

Koolhydraten

 1. Maïsnoten zijn een goede bron van koolhydraten met 34 g per 48 g. Maïsnoten bevatten 4 g vezels in een portie van 48 g, en vervullen 16 procent van de dagelijkse waarde op basis van een dieet van 2000 calorieën. Net als eiwitten houdt vezel voedsel gedurende een lange periode in de maag, waardoor je tussen de maaltijden tevreden over blijft. Vezels zijn ook essentieel voor de spijsvertering en helpen voedsel door de darmen te versnellen.

Vitaminen en mineralen

 1. Vitaminen en mineralen zijn niet overvloedig aanwezig in maïsnoten. Een portie van 48 g levert wel 4 procent van de dagelijkse waarde voor ijzer, wat nodig is voor zuurstoftransport. Afgezien van ijzer bevat een portie maïsnoten 48 g 310 mg natrium, wat 13 procent van de dagelijkse waarde is op basis van een dieet met 2000 calorieën. Overmatig natrium wordt geassocieerd met hoge bloeddruk en een verhoogd risico op hartaandoeningen, dus minimaliseer het in uw dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407