Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn Medjool-datums goed voor u?

Meer over MyPlate

 1. Het eten van medjool dadels voldoet aan je zoetekauw en levert energie, vitamines en mineralen die nodig zijn om de algehele gezondheid te behouden. Medjool-dadels worden al duizenden jaren gekweekt vanwege hun zoete, rijke smaak. Ze zijn een soort fruit dat groeit op dadelpalmen in hete, droge klimaten zoals het Midden-Oosten, Afrika en Californië. Je kunt misschien verse dadels vinden als je in een gebied woont waar ze groeien. Anders zijn ze het hele jaar door gedroogd, al dan niet ontpit, verkrijgbaar in supermarkten.

Gezondheidsvoordelen van datums

 1. Gedroogd fruit, zoals dadels, bevat meer calorieën in een kleiner volume dan vers fruit, omdat een grote hoeveelheid water is verwijderd. Het eten van slechts twee kleine dadels, die gemiddeld ongeveer 1 tot 2 centimeter lang zijn, geeft u 133 calorieën. Houd rekening met uw portiegrootte, omdat het gemakkelijk is om deze zoete vruchten te veel te eten, wat na verloop van tijd tot gewichtstoename kan leiden. Ze zijn echter vetvrij, waardoor ze een goed alternatief zijn voor desserts met veel vet wanneer ze proberen uw dagelijkse vetinname te beperken. Datums zijn niet optimaal voor spieropbouw. Zoals bij de meeste soorten fruit, zijn dadels geen goede eiwitbron met minder dan 1 gram per portie.

Koolhydraten in datums

 1. De meeste calorieën in datums zijn afkomstig van de koolhydraten die ze bevatten. Je krijgt 36 gram koolhydraten totaal als je twee dadels eet. Drie van deze grammen zijn afkomstig van voedingsvezels, die de spijsvertering helpen reguleren en kunnen helpen bij het verlagen van cholesterol. Suiker is goed voor 32 gram van de totale hoeveelheid koolhydraten in dadels. Hoewel dit natuurlijke suikers zijn die in fruit worden gevonden, worden dadels nog steeds beschouwd als voedsel met veel suiker. Je kunt ze gebruiken om desserts te zoeten of op te eten om aan een zoete hunkering te voldoen. Het eten van dadels na de training kan ook het energieniveau verhogen. Als je diabetes hebt of problemen hebt met de bloedsuikerspiegel, pas dan niet te veel op.

Mineralen in datums

 1. Datums bevatten kleine hoeveelheden van bijna elk essentieel mineraal. Degenen die moeten worden opgemerkt zijn kalium, mangaan en koper, die aanwezig zijn in 8 tot 10 procent van de dagelijkse waarde. Je lichaam is afhankelijk van kalium om de vochtbalans, hartslag, bloeddruk en zenuwimpulsen te reguleren. Koper wordt gebruikt voor de synthese van bindweefsels en helpt de goede werking van de hersenen en rode bloedcellen te behouden. Mangaan speelt een rol bij het vormen van botten, bloedstollingsfactoren en geslachtshormonen, het reguleren van het energiemetabolisme, calciumabsorptie en bloedsuikerspiegel en het handhaven van de hersen- en zenuwfunctie.

Vitaminen in datums

 1. De vitamines die aanwezig zijn in het hoogste percentage van uw dagelijkse behoeften zijn vitamine B-6, niacine en pantotheenzuur. Het eten van twee dadels geeft je 6 procent van de dagelijkse waarde voor B-6 en 4 procent van de dagelijkse waarden voor pantotheenzuur en niacine. Deze voedingsstoffen spelen een rol bij de productie van rode bloedcellen, het energiemetabolisme, groei en ontwikkeling en de gezondheid van de huid, het zenuwstelsel en het spijsverteringsstelsel. Het eten van dadels als onderdeel van een gezond, uitgebalanceerd dieet helpt je om aan je dagelijkse behoefte aan deze vitamines te voldoen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407