Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn melk, kaasyoghurt even gezond?

Conclusie

 1. Melk, kaas en yoghurt zijn zuivelproducten, wat betekent dat ze producten zijn van koemelk en tot de Dairy Group behoren, volgens de My Plate Guide van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Voedingsmiddelen gemaakt van melk, zoals kaas en yoghurt, behouden hun calciumgehalte en worden beschouwd als onderdeel van de Dairy Group. Op deze manier worden ze beschouwd als een even gezonde keuze uit deze voedselgroep. Maar vanwege de variëteiten van melk, kaas en yoghurt, zijn ze niet gelijk in de hoeveelheid eiwitten, calcium of toegevoegde ingrediënten.

 1. Melk is de basis van de andere twee zuivelproducten, yoghurt en kaas. Er zijn overeenkomsten in de voedingswaarden van deze voedingsmiddelen. Melk is verkrijgbaar als hele, vetarme en vetvrije variëteiten. Een kopje volle melk bevat 149 calorieën, 7,69 gram eiwit, 7,93 gram vet, 105 milligram natrium en 207 milligram calcium. Er zijn een paar kazen gemaakt met magere melk, maar ze verliezen hun lichaam en smaak.

Kaas

 1. Kaas bevat meestal veel verzadigde vetten, tenzij u een vetarme variant of magere melk koopt. Een ons cheddar kaas bevat 113 calorieën, 6,97 gram eiwit, 9,28 gram vet, 174 milligram natrium en 202 milligram calcium. Dit is vergelijkbaar met volle melk, maar levert iets meer vet en natrium. Mozzarellakaas is vaak verkrijgbaar in een magere-melkversie met minder vet. Roomkaas wordt niet als zuivelproduct opgenomen omdat het geen calcium van melk bevat, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Vetarme cottage cheese, die slechts 1 procent vet levert, bevat meer eiwitten dan melk. Een kopje 1 procent cottage cheese levert 28 gram eiwit en 163 calorieën.

Yoghurt

 1. Er zijn verschillende soorten yoghurt, waaronder volle melk, vetarm en vetvrij. Het vetgehalte is vergelijkbaar met melk. Maar yoghurt is een gekweekt melkproduct en bevat actieve probiotica die geen melk of kaas bevatten. Probiotica zijn gezonde bacteriën die de spijsvertering kunnen verbeteren, diarree kunnen behandelen, schimmelinfecties kunnen voorkomen en behandelen en het prikkelbare kom syndroom kunnen behandelen, volgens MayoClinic.com. Een kopje yoghurt met volle melk bevat 149 calorieën, 8,5 gram eiwit, 7,96 gram vet, 113 milligram natrium en 296 milligram calcium. Een portie yoghurt levert iets meer calcium dan melk of kaas. Yoghurts bevatten vaak suiker en fruit, waardoor ze niet gelijk zouden zijn aan melk en kaas.

Overwegingen

 1. Melk, kaas en yoghurt worden meestal bereid uit koemelk. Eet geen van deze voedingsmiddelen als u allergisch bent voor zuivelproducten of als u lactose-intolerant bent. U kunt vervangen door soja-, amandel- of kokosmelkproducten. Elk van deze alternatieven is verkrijgbaar als melk, kaas en yoghurt en wordt meestal aangevuld met calcium. Neem altijd contact op met uw zorgverzekeraar als u allergische reacties op voedsel heeft. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw beveelt 3 kopjes vetarm of geen vetrijk calciumrijk voedsel aan van de zuivelgroep.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407