Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn met knoflook gevulde olijven gezond?

Smaak en textuur

 1. Sterk van smaak, met knoflook gevulde olijven zijn groene olijven die zijn ontpit en vervolgens gevuld met hele teentjes knoflook voordat ze worden geconserveerd. Hoewel deze olijven veel natrium bevatten, bevatten ze ook een aantal gezondheidsvoordelen: knoflook kan het risico op hart- en vaatziekten helpen verminderen en olijven zitten vol met gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten.

Groene olijfvoeding

 1. Groene olijven worden geplukt voordat de olijf volledig rijp is en vervolgens uitgehard in een zoutoplossing, beitsen of water om ze eetbaar te maken. Tien olijven hebben slechts 39 calorieën per portie, iets meer dan 4 gram totaal vet, waarvan de meerderheid enkelvoudig onverzadigd is, en geen cholesterol. Vanwege de kleine portie bevatten groene olijven geen grote hoeveelheden essentiële vitamines en mineralen, maar ze zijn nog steeds een bron van calcium, B-vitamines en vitamine A, E en K.

Voordelen van knoflook

 1. Knoflook is rijk aan antioxidanten, die de lichaamscellen helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen en giftige stoffen uit het milieu. Antioxidanten kunnen ook helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte en mogelijk het voorkomen van hartaandoeningen, met name atherosclerose, het verharden van de slagaders. De chemische stof die de sterke geur van knoflook produceert, allicine, is ook verantwoordelijk voor zijn vele gezondheidsvoordelen, evenals het hoge zwavelgehalte van het kruid. Natuurlijk laag in calorieën, hebben 10 teentjes knoflook, één voor elke olijf, slechts 45 calorieën per portie en minder dan 1/4 gram totaal vet. Knoflook is een goede bron van ijzer, calcium, kalium, fosfor en vitamine C in verhouding tot zijn kleine portie. Het levert ook enkele B-vitamines en zink.

 1. Een nadeel van met knoflook gevulde olijven is het hoge natriumgehalte van het voedsel, dat het gevolg is van het feit dat het in een zoutoplossing of beitsenoplossing is ingeblikt. In water ingeblikte olijven bevatten vaak minder toegevoegd zout. Een portie van 10 olijven heeft 420 milligram natrium, dat is 18 tot 28 procent van de aanbevolen bovengrens van natrium per dag. De aanbevolen dagelijkse hogere inname niveaus zijn 2300 milligram voor de meeste volwassenen en 1500 milligram voor volwassenen ouder dan 50, Afro-Amerikanen of mensen met een risico op hartaandoeningen.

Enkelvoudig onverzadigd vetgehalte

 1. Olijven, de bron van olijfolie, bevatten veel enkelvoudig onverzadigde vetten; inderdaad, het grootste deel van hun vetgehalte is enkelvoudig onverzadigd. Een portie van 10 olijven bevat meer dan 3 gram enkelvoudig onverzadigde vetten. Enkelvoudig onverzadigde vetten worden gegeten in plaats van trans- of verzadigde vetten en kunnen helpen uw slechte cholesterolwaarden te verlagen, waardoor uw kansen op een hartaanval of beroerte afnemen. De American Heart Association beveelt aan dat de meerderheid van uw vetten enkelvoudig onverzadigd of meervoudig onverzadigd is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407