Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn milkshakes slecht voor u?

Bezoek de vriezer van uw kruidenier

 1. Of een milkshake goed of slecht is, hangt af van de ingrediënten, uw individuele situatie en fitnessdoelen. Omdat shakes zijn gebaseerd op eiwitrijke melk, zijn ze een goede manier om extra calorieën te krijgen voor sporttraining of wanneer je moet aankomen. Natuurlijk vormen dezelfde calorieën een probleem als je een afslankprogramma volgt. Zolang je er zelf een maakt en vetarme alternatieven gebruikt, is de kans groot dat je af en toe een schuldvrije milkshake hebt.

IJs of Frozen Yogurt

 1. Een kopje vanille-ijs heeft 274 calorieën en 14 gram totaal vet, vergeleken met 221 calorieën en 6 gram totaal vet in bevroren yoghurt. De hoeveelheid cholesterolverhogend verzadigd vet is een potentieel probleem. De American Heart Association beveelt aan om verzadigd vet te beperken tot minder dan 7 procent van je dagelijkse calorieën. Gebaseerd op een dieet met 2000 calorieën per dag, levert 1 kop ijs 5 procent van de totale calorieën uit verzadigd vet, terwijl bevroren yoghurt 2 procent levert. Verschillende smaken ijs en bevroren yoghurt hebben allemaal ongeveer dezelfde voedingsstoffen, waaronder koolhydraten, eiwitten, calcium en suiker.

De melk kiezen

 1. Het soort melk dat u gebruikt, heeft verder invloed op calorieën en vet. Recepten voor milkshakes vragen vaak om volle melk, en sommige zelfs om toevoeging van zware room. Vervang ze door magere melk om een ​​gezondere milkshake te maken. Een half kopje volle melk, voldoende voor een milkshake van 12 ons, heeft 75 calorieën, 4 gram vet en 3 gram verzadigd vet. Magere melk zakt tot 42 calorieën en bevat geen vet. Zorg ervoor dat je melk verrijkt met vitamine D koopt, want je lichaam kan zonder dit calcium niet opnemen.

Samenstellen

 1. Uiteindelijk komt het er op aan of je de calorieën en het vet in je dagelijkse doelen kunt passen. Een 12-ounce milkshake gemaakt van ijs en volle melk bevat 349 calorieën en 18 gram vet. Een gemaakt met bevroren yoghurt en magere melk heeft 263 calorieën en 6 gram vet. Je krijgt ongeveer 40 gram koolhydraten en 6 gram eiwit uit beide versies. Ze bevatten 34 tot 41 gram suiker, maar de helft komt van natuurlijke suikers in de melk. Melk en ijs veroorzaken volgens hun glycemische indexscores van respectievelijk 41 en 57 geen grote piek in de bloedsuikerspiegel.

Sla de fastfoodversies over

 1. Fastfoodrestaurants zijn berucht om hun calorierijke voedingsmiddelen, inclusief hun milkshakes. Vanillemelkshakes van twee grote fastfoodketens - waaronder één die wordt verkocht als ijs met minder vet - bevatten 530 tot 550 calorieën in een 12-ounce shake. Ze hebben 15 gram totaal vet, 10 tot 12 gram verzadigd vet en 86 tot 92 gram totale koolhydraten. Extra's zoals verkruimelde chocoladekoekjes, snoep of slagroom doen de shake nog meer in calorieën en suiker.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407