Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn Mung Bean Noodles goed voor u?

Mung Bean Noodles

 1. Ook bekend als Chinese noedels, glazen noedels of cellofaannoedels, mungboonnoedels zijn transparante, gedehydrateerde strengen gemaakt van mungboonzetmeel. De noedels worden gekookt om te rehydrateren en vervolgens vaak toegevoegd aan Aziatische soepen, loempia's en roerbakgerechten. Hoewel ze geen indrukwekkende bron van de meeste voedingsstoffen zijn, bieden ze een goede dosis van een paar, evenals sporen van verschillende anderen.

Calorieën, vetten en koolhydraten

 1. Een kopje gedroogde mungboonnoedels bevat 491 calorieën en slechts een kleine hoeveelheid vet. De noedels zijn echter vrij hoog in koolhydraten, met 120,5 gram. Als u overtollige kilo's wilt afwerpen of uw huidige gewicht probeert te behouden, houd dan rekening met de hoge calorieën en koolhydraten bij het plannen van uw dagelijkse maaltijden en snacks. Een ander nadeel is dat mungboonnoedels minder dan 1 gram vezels in een kopje bevatten.

IJzer- en zinkniveaus

 1. Er zitten ongeveer 3 milligram ijzer in een kopje gedehydrateerde mungboonnoedels, wat zich vertaalt in 38 procent van de 8 milligram ijzer die mannen dagelijks nodig hebben en 17 procent van de 18 milligram vrouwen zou elke dag moeten hebben. IJzer verplaatst zuurstof in uw lichaam en speelt een rol bij de productie van energie. Hoewel het geen significante hoeveelheid zink is, bevat dezelfde portie mungboonnoedels 0,57 milligram van het mineraal, dat is 7 procent van de 8 milligram die vrouwen elke dag nodig hebben en 5 procent van de 11 milligram die mannen dagelijks nodig hebben. Zink beschermt uw cellen tegen schade en helpt ook bij wondgenezing.

Choline-inhoud

 1. Mungboonnoedels zijn een goede bron van choline, waar uw lichaam op vertrouwt voor gezonde celmembranen. Choline helpt de structuur van de celmembranen te beschermen en helpt de cellen bij een goede signalering, volgens een artikel gepubliceerd in 2007 in "Nutrition Today." Sommige choline wordt gemetaboliseerd om acetylcholine te produceren, een neurotransmitter die een rol speelt in het geheugen en de stemming en ook een normale hartslag en ademhaling bevordert, merkt het artikel ook op. De hoeveelheid choline die u nodig heeft, is afhankelijk van uw geslacht. Een kop mungboonnoedels bevat 93 milligram choline.

Mungboonnoedels in je dieet

 1. Laat gedehydrateerde mungboonnoedels ongeveer 15 minuten in heet water weken en kook ze vervolgens gedurende ongeveer 1 minuut. Zodra ze gaar zijn, voeg je mung bean-noedels toe aan Aziatische soepen, zoals pho-soep en roerbakvlees of vlees. Hak gekookte mungboonnoedels in kleine stukjes en strooi ze over een salade of portie gebakken rijst. Mung bean noodles zullen ook de smaak van je favoriete pad thai-recept verbeteren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407