Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn paarse uien goed voor u?

Protein

 1. Paarse uien, ook wel rode uien genoemd, bieden een gezonde manier om uw maaltijden meer smaak te geven en voedingsstoffen te leveren zonder veel calorieën toe te voegen. Deze uien bieden ook fytochemicaliën of nuttige plantaardige chemicaliën, die uw risico op bepaalde gezondheidsproblemen kunnen helpen verlagen. Het onderzoek is echter nog steeds voorlopig en het is niet duidelijk hoeveel ui u nodig heeft om deze potentiële voordelen te ervaren.

Basisvoedingsfeiten

 1. Een eetlepel gehakte ui heeft slechts 4 calorieën, een groot stuk heeft 15 calorieën en een hele kleine ui heeft ongeveer 28 calorieën. Een kleine ui levert ook 9 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine C, die je nodig hebt voor het vormen van collageen en genezende wonden, en 5 procent van de DV voor mangaan, een mineraal essentieel voor een goede botontwikkeling en metabolisme.

Fytochemische inhoud

 1. Paarse uien krijgen hun kleur van nuttige plantaardige chemicaliën die anthocyanen worden genoemd. Ze geven je ook quercetine en zwavel, die verantwoordelijk is voor de geur van de ui, de smaak en de tranen die mensen vaak ervaren bij het snijden van uien. Anthocyanen zijn antioxidanten die celbeschadiging helpen voorkomen, uw hart gezond houden en uw risico op kanker kunnen verlagen. Quercetine werkt als een antioxidant en een ontstekingsremmer en helpt uw ​​risico op kanker en hartaandoeningen te beperken. De zwavelverbindingen in uien kunnen uw risico op kanker helpen verlagen door de groei en verspreiding van tumoren te minimaliseren, volgens een artikel gepubliceerd in de "Asian Pacific Journal of Cancer Prevention" in 2004.

Potentiële gezondheidsvoordelen

 1. Rode ui eten kan je bloedsuiker helpen verlagen, volgens een artikel gepubliceerd in "Environmental Health Insights" in 2010. In deze studie werden de nuchtere bloedsuikerspiegel bij diabetici vier uur na het eten getest een portie van 100 gram, of ongeveer drie grote plakjes, en bleek aanzienlijk te zijn afgenomen. Een dierstudie, gepubliceerd in "Plant Foods in Human Nutrition" in december 2006, toonde aan dat het eten van uien kan helpen triglyceriden te verlagen en andere risicofactoren voor hartziekten te verbeteren bij mensen die een vetrijk dieet eten. Verder onderzoek is nodig om te bevestigen dat deze potentiële voordelen ook voor mensen gelden.

Tips en ideeën

 1. Als u rauwe uien gebruikt, omdat ze vaak worden gegeten, beveelt een artikel in de "New York Times" in juni 2010 aan om de uien te spoelen nadat u ze hebt gesneden om hun smaak te verbeteren. Voor gekookte uien merkt het artikel op dat hoe fijner u de uien hakt, hoe sterker hun smaak zal zijn. Je kunt rode uien pekelen en aan sandwiches toevoegen of als bijgerecht serveren, rauw in salades en salsa's gebruiken of een pizza erover en andere groenten bedekken. Rode uien kunnen in de meeste recepten worden gebruikt in plaats van witte of gele uien.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407