Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn pannenkoeken vetmesten?

Beleg

 1. Het eten van drie grote pannenkoeken met boter, stroop en slagroom kan je dik maken, vooral als je meer dan 3500 calorieën per dag eet en zittend bent. Zittend aan een ontbijt van twee middelgrote pannenkoeken en een eetlepel siroop na een training, vult uw spieren aan zonder de grootte van uw vetcellen te vergroten. Het verminderen van het vetgehalte en de calorieën in een pannenkoek is mogelijk als je pannenkoeken helemaal zelf maakt in plaats van uit een mix.

Meel

 1. Traditionele pannenkoeken worden gemaakt met bloem voor alle doeleinden, een geraffineerde korrel. Geraffineerde of snel verterende koolhydraten worden snel opgenomen in uw bloedbaan, wat een toename van de bloedsuikerspiegel en een grote productie van insuline veroorzaakt. Als het grootste deel van uw dieet bestaat uit snelverteerbare koolhydraten zoals geraffineerde pannenkoeken, witbrood en witte rijst, zal uw lichaam vaardig worden in het opslaan van lichaamsvet omdat insuline een vetopslaghormoon is, volgens R. Paul Gustafson, Ph.D. , in het "Strength and Conditioning Journal." Bewaar je pannenkoeken voor na een training of vervang een vierde van de geraffineerde bloem door volkorenmeel.

Fat

 1. Olie is meestal de primaire bron van vet in pannenkoekenbeslag. Weinig recepten gebruiken boter. Er zit ook vet in eidooiers, melk en karnemelk, veel voorkomende ingrediënten in pannenkoeken. Hoewel boter slechts 100 calorieën en 11 g vet per eetlepel bevat, bevat het meestal verzadigd vet. Onverzadigde oliën zoals olijfolie, canola en plantaardige olie bevatten ongeveer 120 calorieën per eetlepel en 14 g vet. Gebruik olijfolie in uw recepten vooral omdat het enkelvoudig onverzadigde vetten bevat die helpen uw slechte cholesterol te verlagen. De meeste slagmensen hebben niet meer dan 1/4 kopje olie, nodig om je pannenkoeken vochtig te houden, volgens Paula Figoni, auteur van "How Baking Works, Exploring the Fundamentals of Baking Science."

Melk

 1. Melk en karnemelk zijn de primaire vloeibare ingrediënten in pannenkoeken. Volle melk, magere melk, magere melk, karnemelk en magere karnemelk kunnen worden opgenomen. Een kopje magere melk bevat praktisch de helft van de calorieën van volle melk en geen vet vergeleken met de 8 g vet en 150 calorieën in volle melk. Een kopje magere melk bevat 130 calorieën en 5 g vet. Het verschil tussen gewone karnemelk en magere karnemelk is slechts 10 calorieën en 2 g vet per 1 kop. Melk en karnemelk verbeteren de smaak en kleur van uw gekookte pannenkoeken. Het helpt bij het ontwikkelen van een fijne, zachte kruimel en versterkt de ei-eiwitten in je pannenkoeken zodat ze luchtig blijven als ze gaar zijn. Karnemelk laat ook je beslag achter, waardoor een hoger rijzende pannenkoek ontstaat.

Overwegingen

 1. Pannenkoekrecepten kunnen worden gewijzigd om het calorie- en vetgehalte te verlagen. Breng een kleine wijziging aan in uw recept en let op de verschillen in de uitkomst van de gekookte hotcake. Maak extra aanpassingen naar wens telkens wanneer u een batch mengt. Als u calorieën wilt verminderen, vervang dan de helft van het volume volle melk door magere melk. Je kunt ook een heel ei vervangen door twee eiwitten of 1/4 kopje eiersubstituut. Een heel ei bevat 75 calorieën en 6 g vet, terwijl een eiwit 17 calorieën bevat zonder vet. Eiersurrogaten bevatten ongeveer 30 calorieën per 1/4 kop zonder vet. Pannenkoekenbeslagen bevatten een kleine hoeveelheid suiker, die u met slechts een kwart van de meting kunt verminderen; een theelepel suiker heeft 16 calorieën en geen vet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407