Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn pindaschelpen veilig om te eten?

Pas op: Pinda-allergie

 1. De pinda, een bron van vitamines, eiwitten en vezels, is een van Amerika's favoriete snacks. Pindaschelpen, niet zo veel. Terwijl het eten van pindaschelpen misschien nooit in je opgekomen is, genieten sommige mensen van deze ongewone snack. Het kan de crunch of de zoutheid zijn die een beroep doet op mensen die op zoek zijn naar een alternatief voor chips en pretzels. Maar je moet rekening houden met de mogelijke gezondheidsrisico's voordat je pindaschelpen als onderdeel van je normale dieet eet.

 2. Hoewel pindaschelpen kunnen worden gegeten, kunnen ze worden besmet met pesticiden en spijsverteringsproblemen veroorzaken.

Pindaschelpvoeding

 1. Volgens Virginia-Carolinas Peanuts Promotions: "Veel mensen melden dat ze genieten van pinda's, inclusief de schaal, en voedselwetenschappers geven aan dat het goed is." Maar wat zit er precies in? De inhoud van de pindashell is als volgt:

 2. De samenstelling verschilt op basis van pindavariëteiten en productieomgevingen. Afgezien van voedingsvezels hebben pindaschelpen vrijwel geen voedingswaarde.

Intestinale blokkadeproblemen

 1. Het eten van pindaschelpen kan vezels bevatten, maar ze kunnen ook de normale spijsvertering verstoren. Pindaschelpen kunnen zich ophopen in het maagdarmkanaal. Vaak veroorzaakt de opbouw van vreemde materie maagklachten en creëert een massa die niet door de darmen kan gaan.

 2. Bekend als een bezoar, heeft de term meestal betrekking op het innemen van haar of vezels. Het is echter ook van toepassing op een verzameling van geconsumeerd materiaal dat zich in de buik nestelt. Volgens Mayo Clinic kan in extreme gevallen een operatie nodig zijn om een ​​bezoar te verwijderen.

Pas op voor besmetting met pesticiden

 1. Een verborgen gevaar van het eten van pindaschelpen betreft het gebruik van pesticiden tijdens de teelt. Pindaboeren verwachten dat consumenten de schelpen weggooien. Pindaboeren gebruiken vruchtwisseling als een methode voor ziektebestrijding.

 2. Echter, schimmelziekte kan grote schade aan het gewas veroorzaken en vereist meestal het gebruik van chemische pesticiden. Volgens Feedipedia zijn pinda's bijzonder kwetsbaar voor de schimmels Aspergillus flavus en Aspergillus parasiticus, waarvan bekend is dat ze bij mensen kanker veroorzaken. De eenvoudigste manier om chemische verontreinigingen te voorkomen, is door pindaschelpen te eten.

Overwegingen bij eetstoornissen

 1. Het eten van pindaschelpen kan problemen opleveren die verder gaan dan alleen het verlangen naar snacks. De gebruikelijke consumptie van niet-voedingsproducten kan wijzen op een eetstoornis, bekend als pica. Vaak bij kinderen, mensen die bepaalde voedingsstoffen missen en mensen met ontwikkelingsstoornissen, kan pica ook gezonde volwassenen treffen.

 2. Verlangen naar bepaalde smaken en texturen kan mensen soms dwingen ongebruikelijke materialen te eten. Als je elke dag pindaschelpen eet en denkt dat je gewoonte een obsessie is geworden, neem dan contact op met een zorgverlener. Vraag naar tests en behandelingen voor voedingstekorten en gedragsveranderingstechnieken.

Gezondheidsvoordelen van pinda's

 1. Maar de zorgen over het eten van pindaschelpen zorgen ervoor dat je geen pinda's eet! Ze zitten boordevol eiwitten en hebben een aantal geweldige gezondheidsvoordelen. Volgens een studie uit 2015 gepubliceerd in het International Journal of Epidemiology, hadden mensen die 10 of meer gram noten per dag consumeerden, inclusief pinda's, een lagere incidentie van:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407