Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn pretzels gezonder dan chips?

Pretzels in uw dieet passen

 1. Snacks vormen een belangrijk onderdeel van een uitgebalanceerd dieet - ze helpen uw voedingsinname te verhogen, geven u de hele dag energie en kunnen u voorkomen dat u te veel eet tijdens de maaltijden - op voorwaarde dat ze gezond zijn snacks. Pretzels vormen misschien een iets betere voedingsoptie dan chips, maar beide moeten af ​​en toe een traktatie zijn in plaats van een normaal onderdeel van uw dieet.

Basisvoedingsvergelijking

 1. Pretzels bevatten minder calorieën dan chips. Elk portie van 2 ons pretzels bevat 218 calorieën, vergeleken met de 307 calorieën in een equivalent portie chips. Beide voedingsmiddelen voorzien u van koolhydraten voor energie - 45 gram per portie pretzels en 28 gram per portie chips - maar pretzels bieden een voedingsvoordeel als het gaat om het vetgehalte. Elke portie chips bevat 21 gram vet, inclusief 2,3 gram verzadigd vet, terwijl een portie pretzels slechts 2 gram vet en minder dan een halve gram verzadigd vet bevat. Het beperken van de inname van verzadigd vet helpt bij het bestrijden van hart- en vaatziekten en helpt uw ​​cholesterolgehalte in het bloed op een veilig niveau te houden.

IJzergehalte

 1. Pretzels komen voor chips uit als het gaat om ijzergehalte. Elke portie pretzels van 2 ons biedt je 3,1 milligram ijzer - 39 procent van de dagelijks aanbevolen ijzerinname voor mannen en 17 procent voor vrouwen, volgens het Institute of Medicine. Een equivalente portie chips bevat slechts 0,9 milligram. IJzer helpt niet alleen uw lichaam om het zuurstofniveau in uw weefsels te detecteren - zodat het kan detecteren of een van uw weefsels zuurstofarm is - maar het helpt ook bij zuurstofopslag en -transport. IJzer bevordert ook een gezonde immuunfunctie, terwijl lage ijzergehaltes uw immuunsysteem verlammen en u openstellen voor infecties.

Vitaminewaarden

 1. Pretzels bevatten meer foliumzuur, maar minder vitamine E, dan chips. Foliumzuur speelt een sleutelrol in de groei van nieuwe cellen omdat het uw lichaam in staat stelt de aminozuren en nucleïnezuren te metaboliseren die nodig zijn om de eiwitten en DNA van een nieuwe cel op te bouwen. Vitamine E bevordert een gezonde celcommunicatie en werkt als een antioxidant en beschermt uw lipiden tegen schadelijke oxidatie. Elke portie pretzels biedt u 169 microgram foliumzuur - 42 procent van uw aanbevolen dagelijkse inname volgens het Institute of Medicine - terwijl chips slechts 43 microgram per portie bieden. Anderzijds bevatten aardappelchips 3,8 milligram vitamine E per portie, of een kwart van uw dagelijkse vitamine E-vereisten, terwijl pretzels bijna geen vitamine E bevatten

Het natriumformaat bepalen

 1. Chips hebben een voedingsvoordeel ten opzichte van zoutjes als het gaat om het natriumgehalte. Een portie pretzels bevat 652 milligram natrium - bijna de helft van je dagelijkse limiet, volgens het Institute of Medicine - terwijl aardappelchips 255 milligram natrium bevatten, of iets minder dan een vijfde van je dagelijkse limiet. Vanwege hun zoutgehalte verhogen pretzels uw bloeddruk en als u ze regelmatig gebruikt, wordt u blootgesteld aan de risico's van een hoge natriuminname, zoals nier- en hartbeschadiging. Chips bevatten niet alleen minder zout, maar ze bevatten ook meer kalium dan zoutjes - 931 milligram in vergelijking met 164 milligram in pretzels. Het consumeren van kalium werkt de effecten van natrium tegen en maakt u minder gevoelig voor natrium in uw dieet.

 2. Chips hebben een voedingsvoordeel ten opzichte van zoutjes als het gaat om het natriumgehalte. Een portie pretzels bevat 652 milligram natrium - bijna de helft van uw dagelijkse limiet, volgens het Institute of Medicine - terwijl aardappelchips 255 milligram natrium bevatten, of iets minder dan een vijfde van uw dagelijkse limiet. Vanwege hun zoutgehalte verhogen pretzels uw bloeddruk en als u ze regelmatig gebruikt, wordt u blootgesteld aan de risico's van een hoge natriuminname, zoals nier- en hartbeschadiging. Chips bevatten niet alleen minder zout, maar ze bevatten ook meer kalium dan zoutjes - 931 milligram in vergelijking met 164 milligram in pretzels. Het consumeren van kalium werkt de effecten van natrium tegen en maakt u minder gevoelig voor natrium in uw dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407