Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn probiotica goed of slecht voor de ziekte van Crohn?

Zijn probiotica goed of slecht voor de ziekte van Crohn?

 1. Mensen met de ziekte van Crohn, een ontstekingsaandoening die het maagdarmkanaal aantast, ervaren verschillende spijsverteringsproblemen. Probiotica kunnen de symptomen van deze aandoening helpen verminderen.

 2. Mensen kunnen probiotica kopen als supplementen of probiotisch voedsel eten, zoals yoghurt, kefir, miso en tempeh.

 3. Onderzoekers hebben verschillende onderzoeken uitgevoerd naar de vraag of probiotica voordelen kunnen bieden aan mensen met de ziekte van Crohn.

 4. In dit artikel zullen we onderzoeken wat het laatste onderzoek zegt over het nemen van probiotica om de symptomen van de ziekte van Crohn te verminderen.

Potentiële voordelen

 1. Onderzoek suggereert dat mensen met de ziekte van Crohn een veranderd "microbioom" hebben, wat betekent dat de spijsverteringsbacteriën in hun darm uit balans zijn.

 2. Sommige experts beweren dat het gebruik van probiotica om het microbioom te herstellen, een persoon met de ziekte van Crohn kan helpen om onregelmatige immuunreacties te verminderen en minder symptomen te ervaren.

 3. Ze geloven dat het toevoegen van gezonde bacteriën aan het spijsverteringskanaal, mogelijk door natuurlijke probiotische voedselbronnen in het dieet op te nemen, zowel darmontsteking als afwijkingen van het immuunsysteem kan verminderen. Dit kan de symptomen van de ziekte van Crohn minimaliseren, zoals gastro-intestinale irritatie, diarree en maagklachten.

 4. Om te zien of probiotica voor hen werken, kunnen mensen met de ziekte van Crohn een voedingsdagboek bijhouden en sommige van deze voedingsmiddelen langzaam in hun dieet opnemen, waarbij ze veranderingen in hun symptomen vaststellen.

 5. Probiotische voedingsmiddelen zijn onder meer:

 6. Een persoon kan ook prebiotisch voedsel in zijn dieet opnemen. Dit zijn voedselbronnen die bacteriën in het spijsverteringskanaal voeden en hun groei kunnen bevorderen. Deze voedingsmiddelen bevatten uien, prei en asperges.

 7. Onderzoek heeft niet bewezen dat de probiotica in voedsel de ziektesymptomen van Crohn kunnen helpen verminderen, dus sommige mensen willen misschien eerst proberen een supplement te nemen. [! 105922 => 1140 = 2!

Wat zegt het onderzoek?

 1. Het meeste onderzoek naar de ziekte van Crohn en probiotica bestond uit kleine onderzoeken van 50 of minder deelnemers die probiotica namen om remissie te bereiken of te behouden.

 2. Uit onderzoek uit 2014 is gebleken dat probiotica de barrièrefunctie van de darm en het aantal cytokines verhogen, dit zijn ontstekingsremmende verbindingen in het maagdarmkanaal.

 3. Daarom concludeerden de auteurs dat probiotica een "veelbelovende therapeutische optie" waren voor inflammatoire darmaandoeningen (IBD), de term voor een groep aandoeningen die de ziekte van Crohn omvatten.

 4. Een systematische review onderzocht 60 studies met betrekking tot probiotica en verschillende soorten IBD, waaronder de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. De onderzoekers concludeerden dat er meer bewijs beschikbaar is ter ondersteuning van het gebruik van probiotica voor de behandeling van colitis ulcerosa dan de ziekte van Crohn.

 5. Volgens andere onderzoekers tonen de meeste onderzoeken tot nu toe niet overtuigend aan dat probiotica nuttiger zijn dan een placebo bij de behandeling van de ziekte van Crohn.

 6. Hoewel er verschillende kleinere onderzoeken beschikbaar zijn, zijn uitgebreidere onderzoeken nodig om te concluderen dat probiotica mensen met deze aandoening helpen.

 7. Er zijn veel verschillende soorten probiotica beschikbaar, dus grote studies zouden idealiter de stammen identificeren die het meest gunstig zouden zijn.

 8. Een onderzoeker die een casestudy rapporteerde, stelde voor om gekoelde probiotica met hoge doses, meerdere stammen, zoals VSL # 3 of E. coli stam Nissle 1917, te nemen.

 9. Mensen kunnen deze probiotica gebruiken als aanvulling op andere behandelingen voor de ziekte van Crohn die in remissie zijn of milde tot matige symptomen veroorzaken.

 10. Naast probiotica voor de ziekte van Crohn hebben onderzoekers ook het gebruik van probiotica onderzocht om andere aandoeningen te behandelen. Deze omvatten eczeem, koliek bij kinderen, leverziekte, verkoudheid, diarree als gevolg van een infectie en vele anderen.

Potentiële risico's

 1. Probiotica zijn veilig voor de meeste mensen. In zeldzame gevallen kunnen de micro-organismen in hen echter een infectie veroorzaken, wat kan leiden tot nadelige bijwerkingen.

 2. Risicovolle mensen zijn mensen met een verzwakt immuunsysteem, de ernstig zieke en zeer zieke baby's.

 3. Mensen met een gezond immuunsysteem kunnen na het innemen van probiotica nog steeds enkele milde bijwerkingen ervaren, zoals gas of maagklachten.

 4. Een persoon met de ziekte van Crohn kan verschillende medicijnen gebruiken om zijn toestand te beheersen, dus raadpleeg een arts voordat u nieuwe medicijnen of supplementen neemt, waaronder probiotica.

Conclusie

 1. Probiotica kunnen mogelijk de symptomen verminderen bij mensen met de ziekte van Crohn, maar er is een gebrek aan onderzoek om dit te bevestigen.

 2. Totdat meer onderzoek beschikbaar is, moeten mensen met een arts praten over de risico's en voordelen van het toevoegen van een probiotisch supplement aan hun dieet.

 3. Een arts kan aanbevelen een voedings- en symptomendagboek bij te houden voor en na het starten van probiotica om te bepalen of ze al dan niet gunstige effecten hebben.

 4. Probiotica zijn verkrijgbaar in sommige apotheken en reformwinkels. Er is een selectie van probiotica beschikbaar om online te kopen.

 1. Wat is de gezondste manier om yoghurt te eten?

:

 1. Yoghurt is een geweldige snack op elk moment van de dag. Het kan worden toegevoegd aan salades voor dressing, geserveerd met vers fruit, gewoon gegeten, op een aardappel worden gelegd of aan sauzen in pastagerechten en vlees worden toegevoegd.

 2. Kies yoghurt met een levende bacteriecultuur die weinig suiker, vet en additieven bevat. Sommige yoghurtdranken kunnen heel veel calorieën bevatten.

 3. Controleer de vervaldatums en als de yoghurt scheidt, meng het dan opnieuw, giet de vloeistof niet. Als u zuivelintolerant bent, groeien de bacteriën goed in zuivelvrije yoghurt.

 4. Artikel laatst herzien vóór do 17 januari 2019. Bezoek onze Crohn's / IBD-categoriepagina voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Crohn's / IBD te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407