Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn rauwe haver eigenlijk veilig om te eten?

Meer gele wasbonen consumeren

 1. Avocadotoost maakt een plons in de ontbijtscène, maar dat betekent niet dat we onze beproefde klassieker: havermout moeten vergeten. Hoewel de meeste mensen hun havermout gekookt en gecombineerd met zoete toppings eten, kunnen we je niet kwalijk nemen dat je je afvraagt ​​of het veilig is om het ontbijt nietje rauw te eten.

 2. Hoewel rauw havermout over het algemeen veilig is voor consumptie - afhankelijk van de haver die je kiest - kan koken of weken van je haver 's nachts een smakelijkere ochtendmaaltijd opleveren!

Voordelen van het eten van havermout

 1. Een geweldige bron van koolhydraten, haver heeft een scala aan voedingsstoffen en gezondheidsvoordelen. In tegenstelling tot geraffineerde granen die meestal worden aangetroffen in ontbijtgranen, bevatten volkoren haver alle drie de delen van de korrel: de zemelen, het endosperm en de kiem. Elk van deze delen bevat zijn eigen voedingsstoffen, waaronder vezels, vitamine E, B-vitamines en antioxidanten, volgens de Harvard School of Public Health.

 2. Volkoren haver bevat bèta-glucan, een soort oplosbare vezel, die volgens de Harvard School of Public Health in verband is gebracht met een verminderd risico op hart- en vaatziekten. Haver is ook een geweldig voedsel voor mensen die willen afvallen of afvallen. De bèta-glucaanvezel trekt water aan en verhoogt de hoeveelheid voedsel in de darm, waardoor je je langer vol voelt.

Welke soorten haver zijn het gezondst?

 1. Het is geen geheim dat het graanpad van uw plaatselijke supermarkt wordt gevuld met eindeloze merken en soorten haver. Hoewel de meeste haver qua voedingswaarde vergelijkbaar is - ongeacht hoe ze worden verwerkt - hebben minder verwerkte haver (zoals grutten en haver met stalen snede) de neiging om lager op de glycemische index te zijn, wat betekent dat ze niet op je bloedsuiker zo hoog, stelt de Harvard School of Public Health.

 2. Havergrutten behoren tot de gezondste rassen en staan ​​lager op de glycemische index dan meer bewerkte haver. Hoewel ze niet zo gemakkelijk te vinden zijn in elke supermarkt, zijn havergrutten hele haverkorrels die zijn gereinigd en verwijderd van hun oneetbare rompen - beschouw ze als de eetbare versie van wat je in een haverveld zou vinden!

 3. Gesneden haver (veel gemakkelijker te vinden bij uw plaatselijke kruidenier) zijn havergrutten die in twee of drie stukken zijn gesneden, volgens Oldways Whole Grain Council. Ze zijn minder verwerkt dan gerolde of instant haver en hebben een lagere impact op uw bloedsuiker.

 4. Gewalste of ouderwetse haver wordt meer verwerkt en is gestoomd, gerold en geplet. Snelle of instant haver is een andere sterk verwerkte variëteit en wordt vaak verkocht met toegevoegde suiker, fruit of smaakstoffen - wat je moet vermijden.

Dus, is het veilig om rauwe haver te eten?

 1. Rauwe haver eten is niet de meest populaire consumptiemethode, maar het kan veilig zijn, afhankelijk van het type haver dat je eet. Meer verwerkte variëteiten haver (zoals havermout en instanthaver) zijn voorgestoomd en verwarmd om potentieel schadelijke ziekteverwekkers te vernietigen, waardoor ze veilig zijn om rauw te eten, volgens de Universiteit van Wisconsin-Madison.

 2. Minder bewerkte variëteiten zoals gries en staalgesneden haver ondergaan geen stoomproces en kunnen daarom risicovolle kiemen dragen. Dat gezegd hebbende, de meeste mensen eten sowieso geen rauwe havermout; je yoghurt vullen met wat havermout is volkomen veilig!

Haver eten

 1. Hoewel meer verwerkt havermout over het algemeen veilig is om rauw te eten, is het koken van je havermout of het bereiden van 's nachts haver waarschijnlijk je beste (en lekkerste) optie. Week of stoom je havermout met heet water of melk naar keuze en gooi er wat gezond fruit in, beveelt de Harvard School of Public Health aan. Overnachting haver is een snelle, no-cook optie waarbij je haver een nacht in vloeistof (of het nu melk of water is) is. Het eindresultaat is een heerlijk, puddingachtig ontbijt dat zowel draagbaar als vullend is!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407