Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn rauwe pinda's goed voor u?

Helpt gewicht te beheersen

 1. Inheems in Zuid-Amerika, worden pinda's nu over de hele wereld verbouwd en vormen ze een hoofdbestanddeel van het gemiddelde Amerikaanse dieet. De meeste pindaproducten bevatten geroosterde pinda's, die een rijkere smaak hebben dan rauwe pinda's, maar rauwe variëteiten zijn verkrijgbaar bij bulkwinkels, reformwinkels en sommige supermarkten. Het rijke voedingsprofiel van rauwe pinda's ondersteunt de gezondheid van het weefsel, en sommige van de voedingsstoffen in pinda's kunnen zelfs ziekten bestrijden.

Vezel en eiwit

 1. Rauwe pinda's bieden nuttige vezels en eiwitten. Deze voedingsstoffen houden je niet alleen langer vol na je maaltijd, maar ze bieden ook een aantal andere gezondheidsvoordelen. Eiwit ondersteunt uw immuunsysteem en biedt aminozuren die nodig zijn voor weefselgroei en onderhoud. Vezels helpen uw bloedsuikerspiegel te reguleren en verlagen uw cholesterol, en het consumeren van vezelrijk voedsel vermindert uw risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Elke portie rauwe pinda's van 1 ounce bevat 7,3 gram eiwit en 2,4 gram vezels - 10 procent van de vezelinname aanbevolen voor vrouwen en 6 procent voor mannen, volgens het Institute of Medicine.

Magnesium en koper

 1. Rauwe pinda's zijn ook gezonde toevoegingen aan uw dieet dankzij hun magnesium- en kopergehalte. Koper speelt een rol bij de werking van het immuunsysteem en voedt en versterkt ook uw botten, terwijl magnesium de gezondheid van de spierfunctie bevordert en uw cellen helpt energie te produceren. Elke ons ruwe pinda's levert 48 milligram magnesium - 11 procent van de aanbevolen dagelijkse inname voor mannen en 15 procent voor vrouwen - en 324 microgram koper, of 36 procent van uw aanbevolen dagelijkse inname, volgens het Institute of Medicine. Kiezen voor rauwe pinda's zorgt ervoor dat u een aanzienlijke hoeveelheid van beide mineralen verbruikt - olie-geroosterde pinda's bevatten slechts 151 microgram koper.

Vitamine E en folaat

 1. Rauwe pinda's dienen als een uitstekende bron van vitamine E en foliumzuur of vitamine B-9. Beide vitamines spelen een mogelijke rol bij ziektepreventie - vitamine E bestrijdt vrije radicalen, die anders zouden bijdragen aan kanker, terwijl foliumzuur uw homocysteïnegehalte verlaagt - hoge homocysteïne wordt geassocieerd met hart- en vaatziekten. Vitamine E stimuleert ook de ontwikkeling van rode bloedcellen en folaat ondersteunt de groei van nieuwe cellen. Elke portie rauwe pinda's levert u 2,4 milligram vitamine E en 68 microgram folaat. Dit draagt ​​volgens het Institute of Medicine 16 procent bij aan uw dagelijkse inname van vitamine E en 17 procent aan uw dagelijkse aanbevolen inname van foliumzuur. Met olie geroosterde pinda's bevatten daarentegen slechts 34 microgram folaat en 2 milligram vitamine E.

Meer rauwe pinda's consumeren

 1. Geniet van rauwe pinda's als snack of voeg ze toe aan uw favoriete recepten. Een handvol rauwe pinda's voegt crunch toe aan groene salades en werkt ook goed in graansalades - probeer een mengsel van quinoa, geraspte wortel, sesamzaadjes, gehakte rauwe pinda's en een geroosterde sesamolie-vinaigrette voor een stevig bijgerecht of lunchoptie . Of gebruik gehakte pinda's om je favoriete soepen te garneren, of maal ze in een keukenmachine voor natuurlijke, rauwe pindakaas.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407