Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn refriedbonen gezond?

DIY Trail Mix

 1. Refried beans kunnen een gezond voedsel of een ongezond voedsel zijn - bereiding maakt het verschil. Bonen die zijn bereid met dierlijk vet kunnen veel cholesterol en verzadigd vet bevatten, terwijl bonen die met een kleine hoeveelheid olijf- of koolzaadolie worden gebakken, relatief weinig vet en cholesterol bevatten. Wanneer ze worden gekookt met voedzame ingrediënten en weinig of geen toegevoegd zout, zijn refried-bonen een gezonde manier om eiwitten, vezels en complexe koolhydraten aan uw maaltijden toe te voegen.

Merken vergelijken

 1. Lees de etiketten met voedingsfeiten aandachtig wanneer u winkelt voor commercieel bereide bonen. Hoewel de meeste bonen uit blik veel vezels, eiwitten, kalium, ijzer en andere essentiële voedingsstoffen bevatten, variëren bonen in minder dan de hoeveelheid vet, cholesterol en natrium die ze bevatten. Gegevens van het Amerikaanse ministerie van Landbouw tonen aan dat één merk van traditionele bonen 217 calorieën, 3 gram vet, 13 gram eiwit, 12 gram vezels en 1.069 milligram natrium per portie van 1 kop heeft. Een ander merk heeft 336 calorieën, 16 gram vet, 12 gram eiwit, 11 gram vezels en 874 milligram natrium per kopje. Beide merken bieden eiwitten, vezels en andere essentiële voedingsstoffen, maar één merk bevat veel meer vet.

Voedingswaarde

 1. Bonen en peulvruchten zijn rijk aan complexe koolhydraten, eiwitten, kalium, ijzer, magnesium en folaat. Refried-bonen bieden zowel onoplosbare als oplosbare vezels, die beide een belangrijke rol spelen in uw spijsvertering en opname van voedsel. Voor vegetariërs en mensen die proberen rood vlees te bezuinigen, bevatten refriedbonen zowel eiwitten als ijzer, een mineraal dat uw lichaam gebruikt om zuurstof door uw bloedbaan te transporteren. Bonen zijn ook een goede bron van kalium, een elektrolyt die helpt de normale bloeddruk te handhaven.

Effecten op bloedsuiker

 1. Gedroogde bonen hebben een lage score op de glycemische index, of GI, een hulpmiddel dat wordt gebruikt om te schatten hoe dramatisch een voedingsmiddel uw bloedsuiker zal verhogen. Bonen bevatten minder oplosbare vezels, een soort vezels die de vertering van koolhydraten vertragen en hun invloed op uw bloedsuiker verminderen. Het benadrukken van voedingsmiddelen met een lage GI in uw dieet kan u helpen een gezond gewicht te behouden door uw eetlust te beheersen en honger uit te stellen, merkt de Glycemic Index Foundation op.

Vetarm recept

 1. Je eigen bonen maken kan snel en gemakkelijk zijn, volgens de "Diabetesvoorspelling" van de American Diabetes Association, en het is misschien de beste manier om ervoor te zorgen dat je bonen weinig vet en natrium bevatten . Giet af en spoel ingeblikte pinto, rode of zwarte bonen om extra natrium te verwijderen, pureer de bonen grof en meng met koriander, knoflook, chilipoeder en komijn. Verhit de bonenpuree met gehakte uien in 1 el. van olijfolie voor een hart-gezond, vetarm recept. Een portie heeft 80 calorieën, 2,5 gram vet, geen transvet of cholesterol, 4 gram eiwit en 4 gram vezels, volgens "Diabetesvoorspelling."

Tips

 1. Als u twee of drie keer per week bonen of andere peulvruchten in plaats van vlees gebruikt, kan de hoeveelheid verzadigd vet en cholesterol in uw dieet verminderen. Voor een licht diner in Mexicaanse stijl, serveer je bonen met maïstortilla's, gestoomde broccoli en verse tomatensalsa. De vitamine C in de broccoli en tomaten helpt je lichaam om het ijzer in je bonen te absorberen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407