Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn rijstwafels gezond om te eten?

Neem roggebrood verstandig op om af te vallen

 1. Rijstwafels worden meestal gemaakt van bruine rijst, wat een gezondheidsvoordeel is omdat volle granen vezels, koolhydraten en fytochemicaliën bevatten. Ze zijn een goede snack omdat ze vetvrij zijn en weinig calorieën bevatten, maar ze zijn geen rijke bronnen van andere voedingsstoffen. Sommige rijstwafels bevatten additieven of toegevoegde smaakstoffen en suiker, dus controleer het voedseletiket op je rijstwafels om zeker te zijn dat ze gezond voor je zijn.

Volle granen

 1. Sommige volkorenproducten hebben een stempel "Volkorengranen". Anders kunt u een volkorenproduct identificeren door ervoor te zorgen dat bruine rijst of volkoren bruine rijst wordt vermeld als het eerste ingrediënt. Volle granen behouden alle vezels van het graan en een groot percentage van de mineralen. Deze voedingsstoffen gaan verloren in bewerkte granen zoals witte rijst. De meeste merken rijstwafels bevatten 0,5 tot 1 gram vezels en 2 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde van ijzer, magnesium en zink. Volle granen bieden ook complexe koolhydraten voor energie en antioxiderende fytochemicaliën die helpen uw cellen gezond te houden, volgens de Kansas State University.

Calorieën, vet en suiker

 1. Rijstwafels zijn meestal vetvrij en bevatten weinig suiker en calorieën, waardoor ze een goede snackkeuze zijn. De grootte van de cake verschilt tussen merken en sommige hebben suiker of snoepjes zoals chocolade toegevoegd. Deze verschillen hebben invloed op de hoeveelheid calorieën en suiker. De calorieën variëren van ongeveer 35 tot wel 80 per cake. Suiker kan variëren van geen tot 4 gram of meer in één rijstcake. Bruine rijst bevat wat natuurlijke suiker, maar om te zien of je rijstcake suiker heeft toegevoegd, zoek je naar ingrediënten zoals suiker, fructose, sucrose, honing en glucosestroop.

Gezonde voeding

 1. Een dieet met een verscheidenheid aan verse groenten, fruit, mager vlees, magere zuivelproducten en volle granen wordt aanbevolen door de American Dietetic Association voor een optimale gezondheid. Rijstwafels passen mooi in een gezond menu. Als tussendoortje gaan rijstwafels goed samen met magere eiwitbronnen en smeersels zoals hummus of pindakaas met verlaagd vetgehalte. De cakes werken ook goed als broodvervanger en kunnen worden gebruikt om een ​​sandwich te bouwen. Probeer kalkoen, spruitjes en tomaten of een van je favoriete groenten op je rijstcake. Als je rijstwafels koopt die lijnzaad bevatten, krijg je calcium, ijzer en gezonde onverzadigde vetten.

Overwegingen

 1. Een potentieel nadeel van rijstwafels is hun natriumgehalte. Een cake kan zo weinig als 20 milligram natrium of zoveel als 75 milligram bevatten. Met een aanbevolen dagelijkse inname van 1500 milligram betekent dit dat een cake maar liefst 5 procent van de hele dag natrium kan bevatten. Dat klinkt misschien redelijk, maar elk klein beetje telt. De meeste Amerikanen consumeren meer dan de aanbevolen dagelijkse inname, wat een hoge bloeddruk veroorzaakt en uw risico op hart- en vaatziekten verhoogt. Net als andere voedingsmiddelen, zolang je rijstkoekjes met mate eet, zijn ze een gezonde aanvulling op je dieet. Aan de andere kant stapelen de calorieën en natrium zich snel op als je te veel eet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407