Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn roerei een gezond ontbijt?

Voordelen van rijstwafels

 1. Een nietje in veel Amerikaanse diëten, roerei zorgen voor een vullend ontbijt of een snel en gemakkelijk diner. Het eiwit in roerei, evenals vitamines en mineralen, maakt ze een van de gezondste manieren om eieren te eten. Om de roerei nog voedzamer en lekkerder te maken, voeg je gehakte groenten zoals peper, champignons, courgette en uien toe.

Voordelen van rijstwafels

 1. Roerei is een gezonde keuze voor het ontbijt. Als u gevoelig bent voor cholesterol uit de voeding, beperk dan uw inname en eet af en toe alleen roerei.

Calorieën en eiwitten

 1. Thuis bereid, bevat een portie van twee grote roerei 182 calorieën, evenals een aanzienlijke hoeveelheid heilzaam eiwit - 12,2 gram per portie, dat is 27 procent van de aanbevolen dagelijkse inname voor vrouwen en 22 procent voor mannen. Het eiwit in roerei ondersteunt een goede celfunctie, onderhoudt de hormoonbalans van uw lichaam en voedt uw spieren. Vanwege het royale eiwitgehalte kunnen eieren bijdragen aan een eiwitrijk dieet, dat wordt geassocieerd met gewichtsverlies, volgens een onderzoek uit 2017 in Obesity Facts, aangesloten bij de European Journey of Obesity.

Vitaminen B-5 en A

 1. Sommige gezondheidsvoordelen van roerei komen voort uit hun vitaminegehalte. Vitamine B-5, soms pantotheenzuur genoemd, speelt een belangrijke rol bij de productie van energie door uw cellen te helpen voedingsstoffen af ​​te breken in brandstof. Het helpt je ook om geslachtshormonen te maken.

 2. Bovendien levert een portie zelfgemaakte roerei 705 IE vitamine A - respectievelijk 30 en 24 procent van de dagelijkse vitamine A-behoefte voor vrouwen en mannen - en 1,5 milligram vitamine B-5 of 30 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Vitamine A is essentieel voor een gezond immuunsysteem en een goede celgroei.

Selenium en Choline

 1. Roerei verhoogt de opname van selenium en choline. Net als vitamine A ondersteunt selenium de functie van uw immuunsysteem. Het neutraliseert ook vrije radicalen, onstabiele moleculen die celschade veroorzaken en zijn gekoppeld aan de groei van kanker. Zelfgemaakte roerei bevatten 28,7 microgram selenium - 52 procent van uw dagelijkse behoefte aan selenium.

 2. De choline in roerei helpt de zenuwfunctie te behouden, vormt een onderdeel van celmembranen en helpt uw ​​lichaam chemicaliën te vormen die nodig zijn voor cellulaire communicatie. Eet roerei en je verbruikt 270 milligram choline. Dit draagt ​​49 en 63 procent bij aan de aanbevolen dagelijkse inname voor respectievelijk mannen en vrouwen.

Potentiële voedingsproblemen

 1. Mensen met een hoog cholesterolgehalte kunnen bezorgd zijn over het voedingsgehalte van roerei. Omdat roerei meestal wordt bereid met het hele ei, bevatten ze veel cholesterol. Een zelfgemaakte versie bevat 338 milligram cholesterol, terwijl de fastfoodversie 409 milligram bevat, wat meer is dan de 300 milligram per dag die door de American Heart Association wordt aanbevolen voor de gemiddelde persoon. Het is ook meer dan 200 milligram per dag aanbevolen voor mensen met hartaandoeningen, diabetes of verhoogde LDL-cholesterol.

 2. Het onderzoek ondersteunt niet het volledig elimineren van eieren uit uw dieet als u zich zorgen maakt over cholesterol. Als u echter roerei thuis maakt, kunt u hun cholesterolgehalte verlagen door enkele of alle hele eieren te vervangen door eiwitten. Eet hele roerei als een incidentele traktatie om te voorkomen dat je te veel cholesterol consumeert op een regelmatige basis.

Kies gezonde toevoegingen

 1. Bij het bereiden van roerei kunnen de extra ingrediënten de voedingswaarde van uw gerecht maken of breken. Je eieren maken met boter of handenvol kaas toevoegen verhoogt het caloriegehalte en schadelijk verzadigd vet aanzienlijk. Focus op het toevoegen van groenten aan je roerei voor de gezondste manier om eieren te eten; de groenten voegen bulk toe aan je dieet en verhogen je voedingsinname zonder veel calorieën toe te voegen. Probeer een combinatie van in blokjes gesneden groene peper, ui en courgette, of voeg fijngehakte boerenkool en broccoli toe. Probeer voor het koken een lepel gemalen lijnzaad in het rauwe eimengsel te mengen. Het vlas zal de smaak van je maaltijd niet significant veranderen, maar het zal omega-3-vetzuren toevoegen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407