Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn Saltinecrackers gezond?

Rozijnen verhogen botsterkte

 1. Zoutcrackers zijn een veel voorkomende bijgerecht bij een kom soep of chili. Ze worden ook vaak gegarneerd met een plakje kaas voor een smakelijke snack; deze crackers zijn echter niet zo voedzaam. Hoewel ze weinig vet en calorieën bevatten, leveren ze geen indrukwekkende hoeveelheden vitaminen en mineralen - en ze kunnen ook behoorlijk veel natrium bevatten.

Basisprincipes van Saltines

 1. Een portie van 5 crackers met normale saltines bevat 62 calorieën en ongeveer 1,3 gram vet, waarvan bijna geen verzadigd vet. Dit lage, verzadigde vetgehalte is een pluspunt omdat een dieet met veel verzadigd vet het risico op hartaandoeningen, obesitas en diabetes type 2 kan verhogen. Normale saltines bevatten weinig suiker, met minder dan 1 gram per portie, wat een ander pluspunt is. Saltinecrackers zijn geen indrukwekkende eiwitbron, met slechts 1 gram per portie of vezels, met minder dan 1/2 gram per portie.

Natriumstatistieken

 1. Een van de meest opvallende nadelen van het eten van gewone saltines is de hoeveelheid natrium die u consumeert. Een portie saltines met 5 krakers bevat 141 milligram natrium. Dat vertaalt zich in bijna 10 procent van de aanbeveling van de American Heart Association van minder dan 1500 milligram natrium per dag. Het beperken van uw inname van natrium is een manier om uw risico op hartaandoeningen en beroertes te verminderen.

Vitaminen en mineralen

 1. Zoutcrackers bevatten sporen van kalium, zink, vitamine E en vitamine K. Ze leveren ook grotere hoeveelheden ijzer en folaat. Vijf zoutcrackers leveren 0,83 milligram ijzer, dat is 10 procent van de 8 milligram die mannen elke dag nodig hebben en ongeveer 5 procent van de 18 milligram die vrouwen dagelijks nodig hebben. IJzer helpt uw ​​energieniveau te handhaven. Dezelfde portie zoutcrackers bevat ook 32 microgram folaat, dat is 8 procent van de 400 microgram die u nodig hebt als onderdeel van uw dagelijkse voeding. Folaat helpt bij de productie van energie en bevordert een gezonde huid, haar en ogen.

Saltines in uw dieet opnemen

 1. Zoutcrackers zijn niet slecht voor u, maar omdat ze niet rijk zijn aan voedingsstoffen, verdienen ze geen hoofdrol in uw dagelijkse voeding. Als u van de smaak geniet, zou u zoutarme zoutzuren kunnen kopen om hun voedingswaarde enigszins te verbeteren. Volkoren saltines zijn een andere optie, hoewel ze qua voedingswaarde niet veel indrukwekkender zijn dan gewone saltines. Eet je saltines met gezonde ingrediënten om je inname van voedingsstoffen te verhogen. Voeg bijvoorbeeld een plakje magere kaas toe om het calcium- en eiwitgehalte van uw snack te verhogen. Bedek de crackers met een kleine hoeveelheid gewone magere Griekse yoghurt en verse bessen om vezels en kalium toe te voegen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407