Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn Shirataki-noedels gezond?

Additieven

 1. Shirataki-noedels zijn traditionele Japanse noedels die dun, koolhydraatarm en taai zijn. Ze zijn gemaakt van een voedingsvezel genaamd glucomannan, afgeleid van de konjac-wortel. Deze vezel bevat meer dan 16 aminozuren en verschillende vitamines en mineralen. Veel potentiële gezondheidsvoordelen komen van het glucomannan in shirataki-noedels, waaronder gewichtsverlies, verlaagd cholesterol, diabetescontrole en gastro-intestinale regulatie. Deze noedels zijn online beschikbaar, evenals in Aziatische en natuurvoedingswinkels.

Gewichtsverlies

 1. Volgens Drugs.com passeert glucamonnan onveranderd door de dikke darm. Er wordt aangenomen dat het gewichtsverlies veroorzaakt door een vol gevoel te bevorderen, het ledigen van de maag te vertragen en de beweging door de dikke darm te vertragen. "The American Journal of Clinical Nutrition" publiceerde in 2008 een studie over glucamonnan die een statistisch significant gewichtsverlies bij het gebruik van deze vezel aantrof. Shirataki-noedels zijn in principe calorie-vrij, dus ze kunnen helpen met een afslankprogramma als ze worden vervangen door calorierijke pasta.

Cholesterolverlaging

 1. Drugs.com stelt dat konjac mannan gevonden in shirataki-noedels het transport en de opname van cholesterol in de dikke darm lijkt te remmen. "The American Journal of Clinical Nutrition" meldde in een onderzoek uit 1995 dat er een verlaging van het cholesterolniveau van 70 mannen was met 10 procent na een behandeling van vier weken met glucamannonvezel. "Diabetes Care" ontdekte dat konjac mannan fiber in vergelijking met een placebo de cholesterolverhoudingen bij 11 patiënten aanzienlijk verbeterde. Shirataki-noedels kunnen deel uitmaken van een hart-gezond, cholesterolarm dieet.

Diabetescontrole

 1. Glucomannan verlaagt de glucosespiegel na het eten, en het verbetert waarschijnlijk de insulinegevoeligheid, volgens Drugs.com, dat rapporteert over een studie in "Lancet" met 13 diabetespatiënten. Na 90 dagen met een glucomannan-supplement daalde hun gemiddelde nuchtere bloedsuikerspiegel met 29 procent. "Diabetes Care" concludeerde na zijn studie dat konjac mannan vezel kan helpen bij de bloedsuikerspiegel bij diabetici met een hoog risico. Shirataki-noedels zijn een gezonde pasta-vervanger voor diabetici.

Gastro-intestinale regeling

 1. Glucomannan bevat polysachariden, die opzwellen bij de absorptie van water, waardoor het een nuttig laxeermiddel is. Drugs.com stelt dat konjac glucomannan is onderzocht op zijn rol als prebioticum, een middel dat nuttige darmbacteriën stimuleert. Een studie van acht vrijwilligers die met glucomannan aanvulden vond een toename van 27 procent in de stoelgangfrequentie, evenals het verbeterde gemak van de stoelgang. Shirataki-noedels kunnen helpen bij constipatie, evenals bij aambeien en diverticulitis.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407