Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn Soba-noedels goed voor gewichtsverlies?

Sauces

 1. Soba-noedels zien eruit als volkoren spaghetti, maar ze hebben een nootachtige smaak dankzij hun bepalende ingrediënt - boekweitmeel. Hoewel je soba-noedels kunt opnemen als onderdeel van een dieet om af te vallen - ze bevatten minder calorieën dan spaghetti en ze zijn goede bronnen van vezels en eiwitten - ze zullen je alleen helpen af ​​te vallen als je kijkt naar de hoeveelheid die je eet en maakt zorg ervoor dat je je dagelijkse caloriedoel niet overschrijdt.

Soba Noodle Details

 1. Wanneer u soba-noedels koopt, controleer dan de ingrediënten omdat ze niet allemaal hetzelfde zijn. Sommige merken zijn gemaakt van 100 procent boekweit, maar veel merken zijn gemaakt van een combinatie van tarwebloem en boekweitmeel. Deze verschillen kunnen de algehele voedingswaarde beïnvloeden, dus het is ook een goed idee om het voedingsfeitspaneel te raadplegen van het merk dat u koopt. Boekweit is niet gerelateerd aan tarwe en is van nature glutenvrij, maar sobanoedels gemengd met tarwebloem bevatten gluten. Sommigen kunnen zelfs extra tarwegluten in de ingrediëntenlijst opnemen.

Geniet van minder calorieën

 1. De verschillende ingrediënten in sobanoedels resulteren in een bereik van calorieën per portie, afhankelijk van het merk. Een portie gekookte soba-noedels van 1 kop bevat 113 calorieën, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Soba-noedels zijn een goede keuze voor het verminderen van calorieën omdat ze 108 minder calorieën bevatten dan dezelfde portie gewone spaghetti en 61 minder calorieën dan volkoren spaghetti. Ze hebben nauwelijks een spoor van vet en slechts ongeveer de helft van de koolhydraten van gewone spaghetti.

Reken op eiwitten en vezels

 1. De vezels en eiwitten in sobanoedels kunnen u helpen af ​​te vallen. Beide voedingsstoffen geven je een vol gevoel en ondersteunen het gevoel van verzadiging, zodat je gemakkelijker minder kunt eten. Vezels en eiwitten helpen ook om uw bloedsuiker in evenwicht te houden. Wanneer je een stabiele bloedsuikerspiegel handhaaft, is het waarschijnlijker dat je lichaam opgeslagen vet verbrandt voor energie, en je zult de pijn van honger vermijden die ontstaat wanneer de suikerspiegel daalt. Een portie levert 3 gram vezels en 6 gram eiwit. Deze waarden zijn gelijk aan 12 procent van de dagelijkse waarde voor beide voedingsstoffen, gebaseerd op het dagelijks verbruiken van 2000 calorieën.

Voer de voedingsstoffen op

 1. Soba-noedels zijn goede bronnen van mangaan en thiamine; ze bieden geen significante hoeveelheid andere voedingsstoffen, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Dit is een duidelijk nadeel als je probeert af te vallen en meer voedingsstoffen in minder calorieën moet verpakken. Sommige merken leveren echter meer voedingsstoffen op dan andere vanwege verschillen in ingrediënten. Geniet van sobanoedels en voeg meer voeding toe door de noedels te veranderen in een salade met gehakte spinazie, paprika, broccoli, wortelen, kool, uien of een combinatie van uw favoriete groenten. Je kunt ook proberen tofu, pinda's, edamame of kip in de salade te mengen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407