Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn Spareribs een vetrijk voedsel?

2. Ondersteuning immuunsysteemfunctie

 1. Spareribs van rundvlees of varkensvlees zijn voor veel mensen een favoriet schuldig plezier omdat ze goed smaken, maar veel vet bevatten. Door goed geïnformeerd te zijn over de voedingswaarde-informatie van spareribs, kunt u uw dieet aanpassen zodat u er af en toe van kunt genieten. Volgens de MyPyramid-website van USDA bevat een typisch dieet met 2000 calorieën per dag ongeveer 265 "discretionaire calorieën" die u kunt gebruiken om "vals te spelen" op uw eetplan. Spare ribs kunnen een bron van deze discretionaire calorieën zijn.

Rundvlees Spare Ribs

 1. Gekookte biefstukoogribben bevatten 20,55 gram vet per 100 gram vlees, wat ongeveer een kwart pond vlees is zonder de botten. Deze portie heeft 9 gram verzadigd vet en 1,3 gram transvet. Je verbruikt 296 calorieën en 65 mg natrium per 100 gram spareribs. Die 100 gram bevatten ook 27,69 gram eiwit.

Spareribs voor varkensvlees

 1. Spareribs voor varkensvlees verpakken 21,51 gram vet in elke portie van 100 gram, wat hoger is dan het vetgehalte van de spareribs. Deze ribben bevatten echter slechts 7,8 gram verzadigd vet en 0,188 gram transvetten, wat lager is dan de runderribben. Ze bevatten 286 calorieën, iets minder dan spareribs van rundvlees, en 94 mg natrium, wat een aanzienlijk hogere hoeveelheid is dan de rundvleesribben. Met 23,01 gram per portie van 100 gram bieden varkensspareribs ook iets minder eiwitten dan runderribbetjes.

Overwegingen

 1. Het maakt niet uit wat voor soort ribben u eet, hoe u ze kookt of welke sauzen of garnituren u ermee serveert - spareribs zijn een vetrijk voedsel. In veel gevallen bevat de marinade of barbecuesaus die wordt gebruikt om uw spareribs op smaak te brengen, een hoge concentratie vet, suiker en natrium, waardoor de schadelijke dieeteffecten van het gerecht verder worden versterkt. Dat wil niet zeggen dat je nooit spareribs mag eten. Net als snoeprepen, spek of een andere dieettraktatie moeten spareribs spaarzaam worden gegeten.

Tips

 1. Er zijn een paar dingen die u kunt doen om de voedingswaarde van uw ribben te verbeteren. Koop je eigen rauwe spareribs en kook ze zelf. Verwijder zoveel mogelijk vet van de randen voordat u ze kookt. Kies een barbecuesaus of marinade met een laag vet- en natriumgehalte om de schadelijke effecten van het gerecht te minimaliseren. Nadat je je verlangen naar ribben hebt bevredigd, keer je terug naar een normale routine van het eten van gezond voedsel en blijf je actief om overtollige calorieën te verbranden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407