Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn Tamales gezond?

Kant-en-klare kip-enchiladas

 1. Tamales zijn traditionele Mexicaanse gerechten die vaak worden geserveerd op oudejaarsavond- of kerstavonddiners. Het zijn gestoomde bundels maïsdeeg gevuld met smakelijke vullingen die variëren van spinazie en champignons of kaas en groene chili tot rundvlees, varkensvlees of kip. Ondanks dat het vet en natrium bevat, zijn tamales een rijke bron van vitamines, mineralen en vezels die een optimale gezondheid ondersteunen.

Dieet Macronutriënten

 1. Een portie tamales van 100 gram bevat ongeveer 18,12 gram koolhydraten die uw lichaam van basisbrandstof voorziet. Dezelfde portiegrootte biedt 6,12 gram totaal vet, inclusief 2,4 gram verzadigd vet. Dit is 9 procent van de dagelijkse waarde voor vet en 12 procent van de dagelijkse waarde voor verzadigd vet. Het eten van te veel totaal vet en verzadigd vet verhoogt uw cholesterolgehalte in het bloed en verhoogt uw risico op hartaandoeningen. Een portie tamales van 100 gram levert ook ongeveer 3,1 gram voedingsvezels, wat overeenkomt met 10 tot 12 procent van je dagelijkse vezelbehoeften. Vezel helpt bij het handhaven van een gezond spijsverteringsstelsel en bevordert regelmatige stoelgang. Het eten van een portie tamales van 100 gram introduceert 6,28 gram eiwit in je dieet. Dit is 13 procent van de dagelijkse waarde voor eiwitten, een voedingsstof die je lichaam nodig heeft om cellen te herstellen en nieuwe te bouwen.

Bron van mineralen

 1. Tamales bevatten goede hoeveelheden ijzer en fosfor. Het eten van een portie tamales van 100 gram levert 1,22 milligram ijzer op, wat overeenkomt met 7 tot 15 procent van je dagelijkse behoefte aan dit mineraal. Dezelfde portie biedt u 99 milligram fosfor, wat overeenkomt met 14 procent van uw dagelijkse behoefte. IJzer helpt uw ​​lichaam adenosinetrifosfaat of ATP, een energiebron, te produceren. Je lichaam gebruikt fosfor om je weefsels en cellen te laten groeien, onderhouden en repareren. Tamales bevat ook 427 milligram natrium per portie van 100 gram, wat 19 procent is van de aanbevolen dagelijkse limiet voor gezonde mensen. Te veel natrium eten kan leiden tot hoge bloeddruk.

Rijk aan vitamines

 1. Elke portie tamales van 100 gram levert ongeveer 10 tot 11 procent van de vitamine B-3 die je elke dag nodig hebt. Vitamine B-3 verbetert niet alleen uw bloedcirculatie, maar helpt ook uw lichaam om stress- en geslachtshormonen aan te maken. Tamales is een rijke bron van vitamine B-6 en B-12, met bijna 0,14 milligram vitamine B-6 en 0,54 microgram vitamine B-12 in een portie van 100 gram. Dit komt overeen met 11 procent van uw dagelijkse vitamine B-6-behoefte en 23 procent van uw dagelijkse vitamine B-12-behoefte. Je lichaam heeft vitamine B-6 nodig om neurotransmitters te produceren, chemicaliën die signalen van de ene zenuwcel naar de andere overbrengen. De vitamine draagt ​​ook bij aan een gezonde ontwikkeling van de hersenen. Vitamine B12 helpt bij het behoud van gezonde zenuwcellen.

Gezondere Tamales voorbereiden

 1. In plaats van ongezonde tamales in uw plaatselijke winkel te kopen, bereidt u ze zelf voor om hun voedingswaarde te verhogen. Gebruik groenten, kip of bonen om vullingen te maken in plaats van rundvlees of varkensvlees. Door dit te doen, kunt u het vezel- en voedingsstofgehalte van tamales verhogen en tegelijkertijd het verzadigde vetgehalte verlagen. Volgens de website van Eating Well zal het vervangen van de reuzel die traditioneel wordt gebruikt voor het maken van maïsdeeg door halfvolle ricottakaas, helpen het vet en de calorieën in tamales te verminderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407