Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn tortilla's gezond?

Spice It Up and Cut The Fat

 1. Taco's, enchiladas, burrito's, wraps en chips zijn algemeen bekende voedingsmiddelen gemaakt met tortilla's. Mais- en bloemtortilla's kunnen dagelijks gezond zijn om te eten, afhankelijk van hoe ze worden bereid. Tortilla's kunnen thuis worden gemaakt of worden gekocht in een supermarkt. De voedingswaarde varieert van merk tot merk, dus lees voedingsetiketten voordat u een aankoop doet.

Bloemtortilla's

 1. Bloemtortilla's zijn vetarm voedsel dat een portie van de granengroep vormt. Het eten van volkoren tortilla verhoogt je vezelinname, waardoor je je langer vol voelt. Een Mission tortilla ter grootte van een fajita bevat 110 calorieën en 2,5 g vet. Vul een tortilla met vleeswaren, magere kaas en gesneden groenten voor een draai aan de klassieke sandwich.

Maistortilla's

 1. De USDA beveelt aan om volle granen te eten, waardoor glutenvrije maistortilla's een ideale keuze zijn. Twee maïstortilla's van het merk La Favorita bevatten bijvoorbeeld 125 calorieën en 1 g vet, waardoor twee maistortilla's minder vet bevatten per portie dan een bloemtortilla. Mexicaanse gerechten, zoals taco's, burrito's en quesadilla's, kunnen worden bereid met maistortilla's om vet en calorieën te verminderen.

Tortillachips

 1. Frituren in olie maakt tortillachips rijk aan calorieën. Een gram Tostitos hapklare tortillachips, ongeveer 24 chips, bevat 140 calorieën en 7 g vet. Gebakken taco- en tostadaschelpen bevatten ook meer vet en bevatten meer calorieën dan bloem en maistortilla's. Hoewel u tortillachips niet volledig uit uw dieet hoeft te verwijderen, kan het regelmatig eten van meer dan één portie uw risico op gewichtstoename en hoog cholesterol verhogen.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Volkoren tortilla's bevatten veel complexe koolhydraten en vezels, die energie bieden en een gezonde spijsvertering ondersteunen. Adequate vezelinname helpt ook het cholesterolgehalte te beheersen en vermindert uw risico op hartaandoeningen. Tortilla's zijn een goede bron van B-vitamines, die een gezond zenuwstelsel ondersteunen. Foliumzuur, gevonden in volkoren tortilla's, ondersteunt de gezondheid van vrouwen tijdens vruchtbare jaren en kan geboorteafwijkingen van de neurale buis zoals spina bifida voorkomen. Het ijzer in tortilla's helpt bloed zuurstof door uw lichaam te verplaatsen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407