Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn tv-diners gezond?

Wat denk je?

 1. Met tv-diners kunt u snel en zonder veel planning een goedkope maaltijd op tafel krijgen, en ze zijn er in een breed scala aan keuzes, zodat u er enkele kunt vinden die u aanspreken. Ze kunnen caloriegecontroleerd zijn en bronnen van essentiële voedingsstoffen. De meeste bewerkte voedingsmiddelen zijn echter niet zo gezond als hun onbewerkte tegenhangers, en een gezond dieet omvat waar mogelijk vers bereide maaltijden.

Vergelijk tv-diners met de alternatieven

 1. Tv-diners zijn niet gezond als het alternatief een zelfgemaakte maaltijd is met onbewerkte ingrediënten, zoals verse groenten, volle granen en kip of vis. In vergelijking met onbewerkte voedingsmiddelen kunnen tv-diners meer natrium en suiker bevatten. Een portie rosbief van 3 ons bevat bijvoorbeeld geen suiker en slechts 48 milligram natrium, terwijl een portie macaroni en kaas met rundvlees 479 milligram natrium en 10 gram suiker bevat. Tv-diners bevatten ook conserveermiddelen die ongezond kunnen zijn, volgens Columbia University. Tv-diners kunnen gezonder zijn dan sommige andere opties, zoals een maaltijd halen bij een fast-food drive-thru of een pizza bestellen als je thuiskomt. Deze diepvriesmaaltijden kunnen ook uw beste optie zijn als de enige beschikbare alternatieven bewerkte snacks zijn, zoals chips of snacks.

Componenten om naar te zoeken tijdens een tv-diner

 1. Selecteer een tv-diner met ten minste één portie groenten. Het moet ook een bron van magere eiwitten bevatten, zoals kipfilet of vis, en een volkoren, zoals bruine rijst of volkoren pasta, of een zetmeelrijke groente, zoals zoete aardappel of eikelpompoen. Voorbeelden hiervan zijn roerbakgarnalen met groenten en bruine rijst, volkoren pasta met kipfilet en broccoliroosjes en kalkoenfilet met zoete aardappelen en sperziebonen. Kies een maaltijd zonder graan of zetmeelrijke groente als u een koolhydraatarm dieet volgt.

Calorieën en essentiële voedingsstoffen

 1. Sommige tv-diners passen binnen uw calorielimieten om ongewenste gewichtstoename te voorkomen. TV-diners met één bediening helpen bij portiecontrole. Rundvlees en bonen zijn bronnen van ijzer, wat een onderdeel is van gezonde rode bloedcellen. Een burrito van 5 ounce rundvlees en bonen bevat 4 milligram ijzer, of 22 procent van de dagelijkse waarde. Diners met kaas zorgen voor calcium, wat helpt de botgezondheid te behouden. Een portie bevroren kaaslasagne van 1 kop levert 199 milligram calcium, of 20 procent van de dagelijkse waarde. Groenten, volle granen en bonen zijn bronnen van voedingsvezels, die uw risico op hartaandoeningen helpen verlagen. Lees het voedingsetiket om te bepalen hoeveel calorieën en welke voedingsstoffen het diner bevat.

Veel voorkomende keuzes zijn vetrijk

 1. Potten met kip, kalkoen en rundvlees, macaroni en kaas en lasagne kunnen veel vet en verzadigd vet bevatten. Een rundvleespastei bevat 30 gram vet en 11 gram verzadigd vet, en een portie bevroren vlees van 10 gram en lasagne met kaas heeft 13 gram totaal vet en 6 gram verzadigd vet. Verzadigd vet verhoogt uw cholesterolgehalte en kan uw risico op hartaandoeningen verhogen, en een gezonde volwassene met een dieet van 2000 calorieën mag niet meer dan 22 gram per dag krijgen. Kies vetarme tv-diners om uw consumptie van verzadigd vet te beperken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407