Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn vegetarische chips gezond?

Potentiële gezondheidsvoordelen

 1. Voor veel consumenten zijn vegetarische chips een droom die uitkomt. Knapperig en zout zoals chips, maar gemaakt van groenten, lijkt veggie chips misschien de perfecte mix van smaak en voeding. Niet zo snel. Ja, veggie-chips zijn gemaakt van echte groenten en aardappelchips zijn gemaakt van echte aardappelen, maar dat maakt ze niet gezond. Je krijgt kleine hoeveelheden belangrijke voedingsstoffen als je veggie chips eet, maar je moet ook rekening houden met het vet- en natriumgehalte van de snack voordat je erin gaat.

Veggie Chips: The Basics

 1. Een portie vegetarische chips van 1 ons bevat 134 calorieën en 6,6 gram vet, waarvan 0,5 gram verzadigd is. Het lage gehalte aan verzadigde vetten is een pluspunt, want het bekijken van je inname van dit soort vet is een goede manier om de gezondheid van je hart te beschermen. Diezelfde portie vegetarische chips levert ook 1,5 gram eiwit en 1,3 gram vezels, wat ongeveer 7 procent is van de minstens 20 gram vezels die je elke dag nodig hebt. Ter vergelijking: een gram chips bevat 154 calorieën en 10,3 gram vet, waarvan 1,1 gram verzadigd is.

Noodzakelijke voedingsstoffen

 1. Eén gram veggiechips levert 1,37 milligram vitamine E, een voedingsstof die uw cellen helpt beschermen tegen het soort schade dat uw risico op hartaandoeningen en kanker kan verhogen. Deze hoeveelheid is 9 procent van de 15 milligram vitamine E die u elke dag nodig heeft. Veggiechips leveren ook kleine hoeveelheden ijzer, kalium, vitamine C en vitamine K.

Zout: lekker maar mogelijk gevaarlijk

 1. Hoewel u bepaalde voedingsvoordelen krijgt van het eten van vegetarische chips, krijgt u ook een aanzienlijke hoeveelheid natrium. Slechts één gram vegetarische chips bevat 101 milligram natrium. Dat klinkt niet als veel, maar het is ongeveer 4 procent van de 2.300 milligram waartoe u zich elke dag moet beperken, zoals aanbevolen door het University of Maryland Medical Center. Als u een natriumarm dieet volgt, is dit 7 procent van uw dagelijkse limiet van 1500 milligram. Houd er ook rekening mee dat een ons niet erg veel is, dus het is gemakkelijk om meer te eten en daarom veel meer natrium te consumeren. Ter vergelijking: een ons aardappelchips bevat 466 milligram natrium.

Wijze keuzes maken

 1. Veggiechips zijn wat betreft vet en natrium een ​​betere snackkeuze dan aardappelchips. Wanneer je vegetarische chips eet, houd je dan aan een klein handvol, want ze bevatten vet en natrium, zelfs als het in kleinere doses is dan chips. Je kunt ook op zoek zijn naar natriumarme versies om de voedingswaarde een beetje meer te verhogen. Je eigen vegetarische chips maken is een andere slimme manier om een ​​voedzamer tussendoortje te maken. Besprenkel olijfolie over dun gesneden groenten, zoals zoete aardappelen en wortels, bestrooi ze met gedroogde kruiden en specerijen en rooster ze totdat ze knapperig zijn.

 2. Veggiechips zijn wat betreft vet en natrium een ​​betere snackkeuze dan aardappelchips. Wanneer u vegetarische chips eet, houd u dan aan een klein handvol, want ze bevatten vet en natrium, zelfs als het in kleinere doses is dan chips. Je kunt ook op zoek zijn naar natriumarme versies om de voedingswaarde een beetje meer te verhogen. Je eigen vegetarische chips maken is een andere slimme manier om een ​​voedzamer tussendoortje te maken. Besprenkel olijfolie over dun gesneden groenten, zoals zoete aardappelen en wortels, bestrooi ze met gedroogde kruiden en specerijen en rooster ze totdat ze knapperig zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407