Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn Volkoren Pasta Witte Pasta Mesten?

De koolhydraten in Delicata Squash

 1. Volkorenpasta en witte pasta bevatten heel weinig vet. Maar als je te veel eet of wat sauzen aan je pasta toevoegt, kun je misschien te veel calorieën opnemen en aankomen. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen van 2010 moedigen aan om minstens de helft van je granen volle granen te maken, dus het kiezen van volkoren pasta in plaats van witte pasta is een gezonde keuze.

Volkoren versus witte pasta

 1. Volkoren pasta wordt gemaakt van de hele pit van tarwe. Dit betekent dat de belangrijke voedingsstoffen, zoals vezels, ijzer en B-vitamines in de pasta achterblijven. Witte pasta daarentegen wordt gemaakt met bewerkte bloem, die belangrijke voedingsstoffen heeft verloren. Om deze reden moeten in de Verenigde Staten gemaakte pasta's worden verrijkt en moeten er weer ijzer- en B-vitamines worden toegevoegd.

Vet en calorieën

 1. Volkoren en witte pasta bevatten ongeveer hetzelfde aantal calorieën en vet per portie. Het MyPlate-plan van het Amerikaanse ministerie van Landbouw vermeldt 1/2 kop gekookte of 1 oz gedroogde pasta als één portie. De meeste labels vermelden 2 oz. als een portie. Twee oz. of 1 kop pasta bevat 200 calorieën. Beide soorten pasta bevatten weinig vet. Volkoren pasta heeft 1,5 g vet en witte pasta heeft 1 g. Als je je bord laadt, zal je vetinname iets toenemen, maar je calorie-inname zal meer toenemen. Het meten van je pasta met een maatbeker of voedselschaal kan je helpen bepalen hoeveel pasta je moet eten zonder het te overdrijven.

Fiber

 1. Een van de verschillen tussen volkoren en witte pasta is de hoeveelheid vezels. Volkoren pasta heeft 6 g vezels per portie en witte pasta heeft slechts 2 g. Vezels helpen je te vullen zonder extra calorieën toe te voegen, dus als je volkoren pasta eet, zul je je sneller vol voelen en zul je waarschijnlijk minder eten. Dit kan ervoor zorgen dat u niet te veel eet en ongewenste ponden wint.

Sauces

 1. De meeste mensen eten niet alleen gewone pasta. Ze bedekken het met verschillende sauzen, boter of oliën. Dit kan vetmesten in een pastagerecht. Op sauzen gebaseerde sauzen, zoals Alfredo of kaassauzen zitten boordevol vet. Boter en olie zijn puur vet. Als u een saus op basis van tomaten kiest, wordt de hoeveelheid vet die u aan uw pasta toevoegt, verlaagd. Vetarme sauzen op basis van room zijn ook beschikbaar, of je kunt ze zelf maken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407