Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn wafels gezond voedsel?

Stap 4

 1. Decadente Belgische wafels bedekt met stroop, bessen en slagroom zijn het voedsel waar dromen van gemaakt zijn; maar zijn ze gezond? Mensen overtuigen zichzelf er vaak van dat bepaalde voedingsmiddelen goed voor hen zijn, maar hun voedingswaarde is op zijn best twijfelachtig. Maar wafels kunnen, als ze correct worden bereid, daadwerkelijk snijden.

Overwegingen

 1. Volgens de American Dietetic Association heeft een gezond dieet een balans van volle granen, fruit en groenten, vetarm, mager eiwit en gezonde zuivelopties. Dit dieet geeft je de calorieën, vezels, vitamines, mineralen en eiwitten die je nodig hebt voor een gezonde levensstijl. Ander voedsel kan worden gegeten en je kunt nog steeds een gezond dieet houden zolang voedsel dat minder gezond is met mate wordt gegeten.

Inname van volle granen

 1. Witte bloem heeft weinig voedingswaarde. Het heeft een laag vezelgehalte en kan uw systeem verstoppen, wat leidt tot spijsverteringsproblemen, wat uiteindelijk kan leiden tot een ernstige ziekte als het gedurende langere tijd als nietje in uw dieet wordt gebruikt. Volle granen daarentegen zitten boordevol vezels en helpen je spijsvertering op volle capaciteit te werken, volgens MayoClinic.com. Wafels gemaakt van wit meel kunnen schadelijker zijn dan iets anders, maar wafels gemaakt van volkoren meel zijn een uitstekende bron van vezels en een gezonde keuze voor uw dagelijkse toewijzing van koolhydraten.

Andere ingrediënten

 1. Een typisch wafelrecept bevat naast bloem ook eieren, melk, olie en zout. Eieren zijn een waardevolle bron van eiwitten en melk is een essentieel onderdeel van een gezond voedingspatroon. Oliën met weinig verzadigd vet zoals koolzaadolie en oliën met een hoog omega-3-vetzuurgehalte kunnen ook deel uitmaken van een gezond voedingspatroon, dus wafels kunnen voedingswaarde hebben. Zout moet altijd tot een minimum worden beperkt, maar de hoeveelheid zout per heel recept, ongeveer 1/4 theelepel. voor 6 wafels, ligt binnen dat bedrag.

Als onderdeel van een dagelijks dieet

 1. Wafels die zijn gemaakt met volle granen en hoogwaardige oliën, of geen olie, zijn een gezond voedingsmiddel en kunnen worden opgenomen in een gezond dieet. Toevoegingen zoals bessen en yoghurt dragen bij aan hun voedingswaarde en maken een gezond ontbijt compleet. Gewone wafels met suikersiroop zijn niet gezond, en je zou je eiwit- en zuiveldoses bij voorkeur uit andere bronnen moeten halen. Volgens het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services kun je in een algeheel gezond eetplan nog steeds een matige hoeveelheid witte bloem en suiker eten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407