Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn wortelen goede snacks?

Antioxidanten in zeewier

 1. Of het nu gaat om lange, slanke wortels, grote, dikke wortels of miniatuurwortelen, een lange lijst met positieve kenmerken maakt de fel oranje groenten een van de beste snacks. Wortelen zijn smaakvol, voedzaam, gemakkelijk verkrijgbaar, handig en draagbaar. Kies scherpe, stevige, donkeroranje wortelen en vermijd wortels die zacht, verschrompeld of verwelkt zijn.

Nutrition

 1. Zoals alle dieprode oranjerode groenten, bieden wortelen royale hoeveelheden bètacaroteen, wat een goed gezichtsvermogen, een gezonde huid en weerstand tegen infecties bevordert. Kalium helpt bij het matigen van de bloeddruk, terwijl vezels helpen een gezond darmkanaal te behouden, de bloedsuikerspiegel te reguleren en een gezond cholesterolgehalte te bevorderen. Wortelen bevatten ook calcium, vitamine C, ijzer en vitamine K, wat een gezonde bloedstolling bevordert.

Voorbereidingsgemak

 1. Bereid wortelen voor voordat u klaar bent, eet ze op of pak ze in tijdens uw lunch. Was wortels niet voordat u ze in de koelkast bewaart, omdat vocht ervoor zorgt dat groenten snel verslechteren. Was de wortels onder stromend water, gebruik een groenteborstel om vuil en gruis te verwijderen en gebruik dan een schilmesje om het stengeluiteinde en de punt van de wortel af te snijden. Schil grote wortels, maar laat zachte, kleine wortels ongeschild, omdat veel van de voedingsstoffen van de wortel zich in de buitenste laag bevinden.

Gewichtscontrole

 1. Snacking op wortels kan u helpen een gezond gewicht te behouden of overgewicht te verliezen. Als je honger hebt, sla dan suikerachtige of vetrijke snacks over en eet rauwe wortels, want 1 kop gehakte wortels bevat slechts 62 calorieën, zonder vet of cholesterol en heel weinig natrium. Omdat wortels een goede bron van vezels zijn, zijn slechts een paar voldoende om de honger op afstand te houden tot de volgende maaltijd.

Beschikbaarheid

 1. Verse wortelen zijn het hele jaar door verkrijgbaar in supermarkten. Meestal hebben supermarkten kleine tot middelgrote wortels, omdat de zachte wortels zoeter zijn dan grotere, meer volwassen wortelen. Wortelen kunnen worden verkocht met de toppen intact, of de toppen kunnen worden verwijderd. Je kunt ook miniatuurwortelen kopen, verpakt in zakken, gewassen, geschild en klaar om te eten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407