Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn zoete aardappelen een gezonde voedselkeuze als u diabetes hebt?

De onderste regel

 1. Als je diabetes hebt, krab je je hoofd over zoete aardappelen. Je vraagt ​​je af of zoete aardappelen veilig zijn om te eten, het antwoord is, ja ... soort van.

 2. Dit is waarom.

 3. Je weet het misschien niet na een bezoek aan de supermarkt, maar er zijn wereldwijd meer dan 400 soorten zoete aardappelen verkrijgbaar. Sommige hiervan zijn beter voor mensen met diabetes dan anderen.

 4. Uw portiegrootte en kookmethode zijn belangrijk.

 5. Het kennen van de glycemische index (GI) en glycemische lading (GL) voor het zoete aardappelras dat u kiest, zijn ook belangrijke factoren.

 6. GI is een classificatiesysteem voor voedingsmiddelen die koolhydraten bevatten. De rangorde of het nummer dat aan een voedingsmiddel is toegekend, geeft het effect ervan op de bloedsuikerspiegel aan.

 7. GL is ook een classificatiesysteem. De GL-rangschikking houdt rekening met de GI van een voedingsmiddel en de portiegrootte, of gram per portie.

 8. In dit artikel beschrijven we alles wat een persoon met diabetes moet weten over het eten van zoete aardappelen. Deze informatie kan u helpen zonder zorgen te genieten. We geven zelfs enkele recepten die je misschien leuk vindt.

Wat zit er in een zoete aardappel?

 1. De wetenschappelijke naam voor zoete aardappelen is Ipomoea batatas. Alle soorten zoete aardappelen zijn goede alternatieven voor witte aardappelen. Ze bevatten meer vezels en voedingsstoffen, zoals bètacaroteen.

 2. Ze hebben ook een lagere GL. Net als witte aardappelen bevatten zoete aardappelen veel koolhydraten. Toch kunnen mensen met diabetes ze met mate opeten.

 3. Er zijn bepaalde soorten zoete aardappelen waarvan is aangetoond dat ze voordelen hebben voor mensen die zich zorgen maken over bloedsuiker en obesitas. We zullen variëteiten zoete aardappelen en hun voordelen bespreken in de volgende sectie.

 4. Naast hun voedingswaarde bevatten zoete aardappelen eigenschappen die het risico op diabetes type 2 kunnen verlagen.

 5. Sommige voedingsstoffen in zoete aardappelen zijn:

Verschillende soorten zoete aardappel

 1. Zoete sinaasappelaardappelen zijn de meest voorkomende soort in Amerikaanse supermarkten. Ze zijn roodbruin aan de buitenkant en oranje aan de binnenkant.

 2. In vergelijking met gewone witte aardappelen hebben sinaasappel zoete aardappelen een hoger vezelgehalte. Dit geeft hen een lagere GI en maakt hen een gezondere optie voor mensen met diabetes.

 3. Sommige onderzoeken geven aan dat gekookte zoete sinaasappelaardappelen een lagere GI-waarde hebben in vergelijking met bakken of braden.

 4. Paarse zoete aardappelen zijn lavendelkleurig aan de binnen- en buitenkant. Ze worden soms op de markt gebracht onder de namen Stokes Purple en Okinawan-aardappelen.

 5. Paarse zoete aardappelen hebben een lagere GL dan oranje zoete aardappelen. Naast zoete voedingsstoffen bevatten paarse zoete aardappelen ook anthocyanen.

 6. Anthocyanen zijn een polyfenolische stof die volgens onderzoeken de obesitas en diabetes type 2 kan omkeren of voorkomen door de insulineresistentie te verbeteren.

 7. Uit een overzicht van onderzoeken bleek dat anthocyanen in het lichaam werken via meerdere mechanismen, waaronder vermindering van de koolhydraatvertering in de darm.

 8. Japanse zoete aardappelen (Satsuma Imo) worden soms witte zoete aardappelen genoemd, hoewel ze paars aan de buitenkant en geel aan de binnenkant zijn. Deze soort zoete aardappel bevat caiapo.

 9. Een studie wees uit dat caiapo-extract in staat was om de nuchtere en twee-uur bloedglucosespiegels bij proefpersonen aanzienlijk te verlagen in vergelijking met placebo. Caiapo bleek ook cholesterol te verlagen.

Hoe beïnvloeden zoete aardappelen de bloedsuikerspiegel?

 1. Omdat zoete aardappelen veel koolhydraten bevatten, kunnen ze de bloedsuikerspiegel verhogen. Hun vezelgehalte helpt dit proces te vertragen.

 2. Zoete zoete aardappelen hebben een hogere GI. Dit kan uw bloedsuikerspiegel verhogen in vergelijking met andere zoete aardappelrassen.

 3. Welke zoete aardappel u ook kiest, beperk uw hoeveelheid en kies ervoor om te koken of stomen in plaats van te bakken.

Zijn er voordelen aan het eten van zoete aardappelen als u diabetes hebt?

 1. Met mate gegeten zijn alle soorten zoete aardappelen gezond. Ze bevatten veel antioxidanten, vitamines en mineralen en kunnen veilig worden opgenomen in een diabetesvriendelijk dieet.

 2. Hier zijn enkele diabetesvriendelijke recepten die u kunt proberen:

Zijn er risico's aan het eten van zoete aardappelen als u diabetes hebt?

 1. Zoete aardappelen zijn een betere voedingsoptie dan witte aardappelen. Toch moeten ze alleen met mate worden genoten, of ze kunnen de bloedsuikerspiegel negatief beïnvloeden.

 2. Sommige zoete aardappelen zijn erg groot, waardoor het gemakkelijker wordt om teveel te eten. Kies altijd voor een middelgrote aardappel en zorg ervoor dat u dagelijks andere gezonde voedingsmiddelen in uw maaltijdplan opneemt.

De onderste regel

 1. Wanneer met mate gegeten, kunnen zoete aardappelen deel uitmaken van een gezond voedingsplan wanneer u met diabetes leeft. Sommige soorten zoete aardappelen kunnen zelfs voordelen bieden om u te helpen uw conditie te beheersen.

 2. Deze omvatten Japanse zoete aardappelen en paarse zoete aardappelen.

 3. Zoete aardappelen zijn rijk aan voedingsstoffen, maar bevatten ook koolhydraten. Door je porties klein te houden en te koken in plaats van te bakken, zorg je voor een lagere GL.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407