Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn zoete aardappelen of jam goed voor bloedsuiker?

Bloedsuikerimpact

 1. Het zal u misschien verbazen dat er geen verband bestaat tussen zoete aardappelen en yams. Hoewel ze vaak verward zijn, hebben yams meer te maken met lelies en gras dan met zoete aardappelen, en zoete aardappelen lijken meer op de ochtendgloriebloem. Het is geen wonder dat deze twee groenten uw bloedsuiker anders kunnen beïnvloeden.

Overwegingen

 1. Houd rekening met de glycemische indexwaarde wanneer u probeert te bepalen welke invloed een bepaald voedingsmiddel op uw bloedsuiker heeft. De glycemische index is een methode om te bepalen hoe een voedingsmiddel uw bloedglucose zal verhogen. Voedingsmiddelen krijgen een score die hun effect vergelijkt met pure glucose. Scores variëren van nul tot 100, hoe hoger de score, hoe groter en sneller het effect.

Koolhydraten van zoete aardappelen en yams

 1. Yams en zoete aardappelen lijken qua koolhydraten en vezelgehalte op elkaar. Een 4 oz. portie yams bevat 27 g koolhydraten met 4 g vezels en 0,5 g suikers. Een portie zoete aardappelen bevat 21 g koolhydraten en 3 g vezels, maar 8 g suikers. Deze combinatie van koolhydraten, vezels en suikers helpt te bepalen hoe het voedsel uw bloedsuikerspiegel zal beïnvloeden.

Zoete aardappelen, jam en bloedsuiker

 1. De glycemische index beoordeelt de impact van zetmelen op uw bloedsuikerspiegel. Rauw voedsel bevat zetmeel opgeslagen in compacte korrels, waardoor het moeilijk te verteren is. Koken laat het zetmeel vrij en maakt het gemakkelijker te verteren - en uw bloedsuikerspiegel te verhogen. Voedingsmiddelen met een lage GI-waarde, van nul tot 55, bevatten langzaam verteerde zetmelen. Een matige GI-indexclassificatie is 56 tot 69. Een hoge GI-classificatie, tussen 70 en 100, duidt op voedingsmiddelen die snel verteerde zetmelen bevatten, degene die bloedsuikerpieken en crashes veroorzaken. Volgens de Universiteit van Sydney zijn de GI-scores voor zoete aardappelen, afhankelijk van de bereiding, 44 tot 94, terwijl de jam 35 tot 77 is. kop porties gekookte yams, die rang 35. De hoogste GI rating van 94 geldt voor zoete aardappelen geschild en gebakken gedurende 45 minuten. Yams geschild en geroosterd op voorverwarmde houtskool krijgen een hoge rating van 77.

Eten met diabetes

 1. Al deze informatie moet u doen geloven dat zowel yams als zoete aardappelen goed zijn voor uw bloedsuiker. Hoewel yams een aanzienlijk lagere glycemische waarde hebben dan zoete aardappelen, kunnen beide een dieet volgen dat gericht is op het beheersen van de bloedsuikerspiegel. Diabetici moeten speciale aandacht besteden aan hoe voedingsmiddelen de bloedsuikerspiegel beïnvloeden, omdat een deel van diabetes uw glucose onder controle houdt. De American Diabetes Association beveelt aan dat diabetici tussen de 45 en 60 gram koolhydraten per maaltijd eten. Ofwel een zoete aardappel of een yam past in het eten volgens de glycemische index of een koolhydraten tellend dieet voor diabetici.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407