Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zinkgehalte in pompoenpitten

Midden- en Midden-Oosten

 1. Pompoenen zijn niet alleen voor Halloween-snijwerk en Thanksgiving-taarten. De zaden die ze bevatten, zitten vol met nuttige voedingsstoffen. Een van de belangrijkste mineralen in pompoenpitten is zink, een antioxidant die helpt beschermen tegen ouderdomsziekten en helpt bij het bestrijden van verkoudheid en genezende wonden.

Identificatie

 1. Pompoenen waren een belangrijk voedingsmiddel onder de indianen en behoren tot dezelfde kalebasfamilie van planten met meloen, komkommer en pompoen. Pompoenpitten, ook bekend als pepitas, zijn plat en donkergroen en kunnen ofwel bedekt zijn met gele kaf of helemaal zonder schelpen, afhankelijk van de variëteit van pompoen. Pompoenpitten bevatten de mineralen fosfor, magnesium en mangaan, ijzer en koper, evenals eiwitten en vitamine K. Volgens de website van World's Healthiest Foods bevat 1/4 kopje rauwe pompoenpitten 2,57 mg zink of 17,1 procent van de aanbevolen hoeveelheid Dagelijkse hoeveelheid zink voor gezonde volwassenen.

Voordelen

 1. Zink heeft uw lichaam nodig om 100 verschillende enzymen te produceren en het ondersteunt ook uw immuunsysteem, eiwitsynthese, DNA-synthese, de genezing van wonden, normale groei en ontwikkeling en uw smaakgevoel en geur. Omdat veel voedingsmiddelen die rijk zijn aan zink, zoals rood vlees, verzadigd vet bevatten dat bijdraagt ​​aan ontstekingen in je lichaam, is het hebben van een zinkrijke plantenbron zoals pompoenpitten een gezonder alternatief.

Betekenis

 1. Een tekort aan zink kan leiden tot slecht nachtzicht, verlies van eetlust en gewichtsverlies, vertraagde wondgenezing, een afname van uw smaak- en reukvermogen, haarverlies, een verminderd vermogen om infecties te bestrijden, oog- en huidletsels, mentale lethargie en onjuiste ontwikkeling van voortplantingsorganen in embryo's. Een mild zinkgebrek is niet ongewoon, hoewel de meeste mensen alles kunnen krijgen wat ze nodig hebben uit voedsel zoals pompoenpitten. Lage zinkgehaltes komen vaker voor bij ouderen, alcoholisten, anorexia en mensen met een streng beperkte voeding. Als u een malabsorptiesyndroom heeft, zoals de ziekte van Crohn of coeliakie, kunt u ook een tekort aan zink hebben.

Inzicht van experts

 1. Hoewel studies naar het verband tussen zink en prostaatgezondheid gemengd zijn, kan zink volgens de World's Healthiest Foods-site bijdragen aan positieve voordelen die pompoenpitten hebben aangetoond bij de behandeling van prostaataandoeningen zoals goedaardige prostaathypertrofie . De primaire oorzaak achter deze effecten zijn carotenoïden die worden gevonden in pompoenpitolie. Het Linus Pauling Instituut bestudeerde de effecten van zink op prostaatcellen in vitro en ontdekte dat zelfs behandelingen met weinig zink resulteerden in een duidelijke afname van de celleefbaarheid van goedaardige prostaathyperplasiecellen. Een ander voordeel voor mannen van zink in pompoenpitten is gerelateerd aan de botdichtheid. Onderzoek door Taisun H Hyun, et al, en gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition" in 2004 vond een direct verband tussen een lage inname van zink in de voeding en osteoporose van de heup en wervelkolom bij de mannelijke proefpersonen, die in leeftijd varieerden van 45 tot 92. De National Institutes of Health hebben andere studies gerapporteerd die veelbelovend zijn in het gebruik van zink om de immuunfunctie te stimuleren, diarree bij kinderen in ontwikkelingslanden te voorkomen, leeftijdsgebonden maculaire degeneratie te behandelen en de ernst van symptomen van verkoudheid te verminderen.

Waarschuwing

 1. Hoewel het moeilijk is om te veel zink uit pompoenpitten en andere voedingsmiddelen te halen, zijn tekenen van zinktoxiciteit onder meer koude rillingen, koorts, misselijkheid, braken, verlies van eetlust, krampen, diarree en hoofdpijn. Volgens de Mayo Clinic zijn symptomen van een ernstige overdosis zink, meestal te vinden bij mensen die supplementen gebruiken, pijn op de borst, duizeligheid, flauwvallen, kortademigheid en gele ogen of huid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407